Fotograf i Göteborg Lindome – en älskad dotter

Ibland vill jag bara leka med kameran och ibland vill jag att mina barn ska vara med och leka. Den som brukar haka på är hon, min fina dotter. De andra är mer skeptiska, kanske för att de har tvingats stå ut med sin ständigt plåtande mamma lite för länge nu. Jag hade tänkt mig att få ihop en familjefotografering för hela familjen, men börjar inse att det lär bli svårt att samla alla på samma plats vid samma tid. Mina ungar börjar bli så stora att deras planer ofta är någon annanstans än just hemma. Istället kanske jag får göra såhär och ta ut dem en och en när jag får möjlighet att haffa dem. Och sen sätta ihop hela familjen på väggen hemma.

Alla sätt är bra så länge man får ihop de där bilderna man ska ha att titta tillbaka på resten av livet. Och då är ju en sån bild som den ovan rätt skön att få se tillbaka på, en när skrattet bubblar sådär som det brukar göra på den här fröken.

inga kommentarer
Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Nyföddfotograf Göteborg – lätt att älska sitt jobb

Att fotografera nyfödda små bebisar….jag nyper mig i armen lite då och då, funderar kring valet jag har gjort när jag slutade min anställning för att fotografera småfolk på heltid. Nu har det gått ett par veckor och jag får frågan emellanåt om detta är vad jag ville och önskade, hur det känns helt enkelt. Svaret blir nästan alltid att det känns förvånande bra, nästan lite överraskande lugnt och stabilt så att säga. Att vara egenföretagare är ju inte någon trygg tillvaro, det kan nästan ingen säga, att vara anställd är mycket tryggare. Men att få göra något man älskar varje dag, att få jobba med något man själv har byggt upp, vara sin egen chef och jobba för de kunder man gör allt för att skapa vackra minnen till, det är lyx. Och just nu är det en lyx som överträffar bristen på trygghet. Jag är så oerhört tacksam för möjligheten att få göra det här. Och varför är det så lätt att älska mitt jobb då? Ja, titta själva får ni se…

Den här lilla nya och fantastiska människan var på besök för ett tag sedan, tillsammans med sina föräldrar. De hade sett mina bilder och förälskat sig i dem, bokade en tid och kom med bebis för att föreviga den här första och helt unika tiden.

Och nu är det kväll här på kontoret och jag kan logga ut och kika på någon serie istället för att jobba. Återigen en lyx för den som ägnat många kvällstimmar och helger åt arbete under de senaste åren. Jag njuter, det kan man nog lugnt påstå!

 

inga kommentarer
Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Barnfotografering Lindome – som ett solsken

Den här lilla solstrålen var på besök i studion för ett tag sedan. Jag älskar som alla vet att fotografera nyfödda och i det här fallet har jag fått lov att fotografera lillasyster till den här fröken också. Men att få fotografera lite större barn har också varit en stor passion genom åren. Nu har jag gått och blivit heltidsfotograf och planerar därför att utöka den delen av min verksamhet lite extra. Ni vet väl att barn som är runt halvåret är alldeles underbara att fånga på bild? Eller ettåringarna som är charmigaste av de charmiga och där man behöver vara snabb som blixten för att fånga dem på bild?

Jag har köpt in lite ny rekvisita för halvårskottarna och har redan sedan tidigare rekvisita till ettåringarna att låna. Och nu när jag har fått tid att utveckla den här delen av verksamheten så lär det bli mer av den varan. Att fotografera barn i studio är ju lite av en materialsport så att säga, rekvisita-förrådet behöver hela tiden fyllas på med en massa nytt som man villhöver.

inga kommentarer
Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Nyföddfotografering i Göteborg – En liten och en stor

Bilder från en nyföddfotografering på en liten bedårande flicka kommer här. Söt som socker och med en storebror som tar andan ur en med sin blick. Tänk så stort va, att få bli storebror och få en helt ny liten människa i sitt liv att leka med, ta hand om och kanske lära sina bästa bus.

Jag känner mig väldigt nöjd här där jag sitter. Från att vara i princip inaktiv på bloggen så har jag nu skrivit ihop ett inlägg till på kort tid. Jag gissar att det är den nya hemsidan som inspirerar mig. Och vädret. Vädret! Just precis i detta nu är det vår ute och det är knappt man tror det är sant. Men på tal om ögon, kolla här! Tror att lilltjejens blick matchar brorsans minsann. Att få en sån här liten sötloppa att titta in i kameran är inte alltid det enklaste, men med erfarenhet har man ju några trick att ta till.

Och efter att hon hade kollat in mig färdigt, somnade hon igen. Och då fick jag chansen att knäppa sovbilder också. Ofta är det ju sovbilderna föräldrarna är ute efter när de bokar tid för nyföddfoto, men vakenbilder blir alltid högt älskade också.

Det är fortfarande påskhelg här och förutom att jobba lite idag har jag bestämt mig för att möta upp dottern i Borås för att gå på bio ikväll. Det blir ett finfint sätt att avsluta den här helgen och gå in i en vecka som utan tvekan kommer att vara mer fullproppad av jobb än på länge. Så jag avslutar med ett av de gulligaste påskäggen jag kan tänka mig…

Och med fortsätter vi vila och äta så mycket godis vi orkar till påsken är över tycker jag.

inga kommentarer
Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Nyföddfotograf i Göteborg – det bästa jobb som finns

Det här med att ha världens bästa jobb alltså. Så är det verkligen för mig. Jag är så lycklig och så otroligt stolt över att jag har lyckats skapa ett liv där jag får lov att göra det jag tycker mest om. För så är det. Att få det enorma förtroendet att fotografera pyttesmå bebisar gör mig alldeles bubblig inombords. Det händer att kunder utbrister – vilket tålamod du har! Och ja, det har jag när jag fotograferar. I synnerhet när jag fotograferar nyfödda små människor. För det måste man ha. En nyföddfotografering görs helt och hållet utifrån minikundens vilja och önskemål. Det betyder att man får forma fotograferingen efter hur den lilla vill ha det. Och man får vänta ut, lugnt och tålmodigt, innan man får knäppa sina bilder.

Ibland får man till och med ett litet nöjt leende från sin lilla kund. Det är en extra bonus måste jag säga, så himla gulligt. Det finns ju de som menar att de här leendena är magknip som visar sig i ansiktet på bebisen. Bahh, säger jag. Det tror jag inte alls. Jag tror att det där lilla leendet alltid är ett uttryck för välmående. Kanske en go dröm, eller en go känsla…

Och har man med en sån här liten goding att göra så kan man hinna med klassiska bilder på beanbag, wrappade bilder (ja, det heter så på utrikiska och jag vet faktiskt inte vad vi ska kalla det på svenska…dumt…), bilder i bytta och bilder i korg.

En hel massa variation i galleriet när mamma och pappa ska välja sina favoriter. Den här lilla killen har fått både tavla och album som minnen från sin fotografering.

inga kommentarer
Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

@creandophoto Hitta mig på instagram
Menu