Gravidfotografering Göteborg – Det där med att vara gravid

Magen börjar äntligen synas och du har berättat för alla att du är gravid. Nu köper du härliga tajta kläder som visar magen istället för att försöka dölja den. Du är stolt och vill att alla ska se att du väntar barn. Känner dig vacker, fantastisk och magisk mest hela tiden….eller?

Det där med att vara gravid är en omvälvande upplevelse för de allra flesta och jag tänkte berätta lite om min första graviditet som väl är att betrakta som en alldeles vanlig, rätt snäll upplevelse.

Min berättelse får ackompanjeras av bilderna på en helt annan mamma, en skönhet som besökte mig i studion för några månader sedan. Se bara hur hon strålar!

Jag var 24 år när jag väntade mitt första barn. Insikten om graviditeten kom exakt samtidigt som illamåendet satte sina klor i mig. Fy sjutton vad illa jag mådde! Jag arbetade då som lärarvikarie på en låg- och mellanstadieskola och klarade inte ens att läsa uppsatser som handlade om barnens favoritmat (varför får man ens till uppgift att skriva en uppsats om sin favoritmat?). Jag ringde barnmorskan och fick någon slags allergimedicin mot illamåendet, men det funkade absolut inte alls. Istället lärde jag mig att jag var tvungen att småäta hela tiden för att härda ut. Fickorna fylldes med Finn Crisp och sötmandlar och jag tuggade konstant på något. Nästan exakt på dagen när 12 veckor hade gått slutade jag må illa. Märkligt! Som att vända på en hand.

Sen mådde jag sååå bra, växte så det knakade kan jag säga. Jag tillhör alltså inte skaran som får en vacker mage och i övrigt ser ut som vanligt när jag är gravid. Ni vet som mamman på mina bilder här i inlägget. Nix, jag är varianten som går ”all in” kan man säga. Men det gjorde ingenting för mig, för jag var oerhört lycklig och mådde väldigt bra hela den här mittentiden.

På den tiden när jag väntade mina barn var det inte en grej att göra en gravidfotografering. Så några vackra minnen från den tiden har inte jag tyvärr. Jag har bilder på min mage, det har jag, och det är bilder som snarare visar att jag var enorm. Inte precis bilder som visar hur jag kände mig. Det kan jag sakna lite faktiskt, att inte ha bilder som visar min längtan, eller vår gemensamma längtan efter vår lilla bebis…

På slutet av graviditeten var jag tung, jag hade foglossningar och jag hade högt blodtryck, så jag fick min beskärda del av krämpor trots allt. Nu, såhär 23 år senare, är det lätt att glömma just det jobbiga och det är ju ganska skönt. Men det är trots allt rätt slitigt för många som väntar barn. Väldigt många har svårt att ens bli gravida och sen under flera månader kämpar de med olika slags krämpor och med insikten av att kroppen för alltid ändrar sig. Och efter att möta många gravida kvinnor i studion är jag den första att skriva under på att kvinnor är superhjältar, långt mycket häftigare än både Batman och Spiderman.

Men att få komma ut på andra sidan och bli förälder är ändå det häftigaste tycker jag. Idag vet jag inte vad jag hade varit för människa utan mina ungar, de har lärt mig så mycket om mig själv och om livet. De är på många sätt själva meningen med livet tänker jag. Nu har jag fyra ungar i mitt liv och jag älskar dem till månen och tillbaka.

Och den där första bebisen då, han som gjorde mig större än jag någonsin varit, han som gav mig illamåendet från h-tet, han som gav mig högt blodtryck, foglossning och som fick mig att mitt i allt elände känna mig vacker och magisk – vem var han, vem blev han?

Jo, han var en osedvanligt knubbig liten pojke som nu har vuxit upp till att bli en rätt hygglig vuxen om jag får säga det själv. En ung man med stort hjärta och massa tid och energi för sina småsyskon. Han blev sjöbefäl och skeppare som kör turister på havsfisketurer och han blev en som gillar att arbeta med människor som behöver andra lite extra. Lätt värt krämporna när man fick sätta en sån till världen 😀

inga kommentarer
Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Barnfotografering Göteborg Mölndal – Sitter session

Sitter session skrev jag, vad är det? Det är vad man kallar det på utrikiska och många säger samma här i Sverige. Och det är den där fotograferingen av bebisen när han eller hon precis har lärt sig sitta. En absolut favoritålder att fotografera. Oftast är bebisen sju-nio månader gammal, sitter stadigt och glatt kvar där man sätter dem. Många klarar av att byta kläder ett par gånger utan protester och vi får alltid många fina bilder från fotograferingen.

Oftast fotograferar vi med 2-3 ombyten och vi använder en ljus bakgrund och en mörkare. Jag springer runt och fotar ur olika vinklar och vi får bilder på nära håll och på längre håll, vi får allvarliga bilder och skrattbilder och vi får närbilder på någon hand och någon fot. Mycket uppskattade bilder att ha på sin vägg i många år efteråt!

inga kommentarer
Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Nyföddfotografering Göteborg – Ljuvlig liten kille

Nu är det dags igen, sommaren är slut och jobbet har börjat på allvar. I den alldeles nya studion i Kvarnbyn håller jag numera till och som jag älskar den studion, den har allt den gamla studion hade plus att det nu finns toalett och pentry. Och ett rum där all rekvisita kan bo. Och dessutom kickar jag nu igång hösten med att blogga (!)

Först ut i bloggen efter sommaren är den här urgulliga lilla nyfödda pojken. Han var faktiskt hos mig långt tidigare i år för sina bebisbilder, men eftersom bloggen inte har uppdaterats i den takt den borde så får han visa sig nu. För jag kan ju inte låta bli som ni förstår av bilderna.

Den här killen kom på besök tillsammans med mamma, pappa och storasyster. Efter att vi pratat på mail om önskemål så hade jag förberett studion med neutrala färger som creme och brunt, men även lagt till lite grönt till vissa bilder.

Ibland får jag frågan varför jag valde att fota just nyfödda och i den här poserade bildstilen. Svaret är att jag provade av en ren slump och föll platt direkt. Jag tycker det är så fantastiskt roligt att få göra detta! Det krävs enormt med tålamod och det krävs en lugn och tränad hand för att lyckas och jag tror att det är just det som är grejen för mig. Det är en utmaning att fotografera pyttemänniskor på deras villkor och få till de vackra bilderna som sedan väldigt ofta hamnar på väggen hemma i familjerna. Den utmaningen är det som triggar mig, det som gör att jag hela tiden strävar efter att bli bättre på det jag gör, det som får mig att hela tiden gå nya kurser för att slipa på mina kunskaper.

Att sen få chansen att umgås med de här bedårande små miraklen, när man själv inte att ska några egna små bebisar mer, det bidrar faktiskt också. Jag råkar älska små nyfödda, de typiska ljuden, rörelserna och den outgrundliga blicken. Man måste ju undra vad de tänker på…

inga kommentarer
Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Nyföddfotograf & Barnfotograf i Göteborg – Flyttlasset går!

Ni som följer mig på sociala medier känner redan till nyheten, att Creando Photo flyttar in till Mölndals Kvarnby i sommar. Lite närmare stan och med fantastiska möjligheter för fotografering i ny studio! Detta har jag längtat så mycket efter att få berätta mer om. Den nya adressen blir Götaforsliden 13, inne i Stora Götafors kommer Creando att hålla hus för att fotografera nyfödda bebisar, gravidmagar och större barn.

Alla som har besökt min studio i Spinneriet vet att det är en fantastisk studio med en sån underbar atmosfär, så byte till ny studio har inte varit ett lätt val. Men så dök den här studion upp i Kvarnbyn, som ju är en miljö som är helt jämförbar med Spinneriet. Faktiskt på många sätt ännu bättre. Kika på utomhusmiljön här får ni se:

Jag tokälskar miljöerna precis runt huset. Det finns vatten, tegel, gamla träbyggnader, kullersten och en superfin liten park för grönska precis utanför knuten. Så att ta bilder utomhus och i studio kommer även fortsättningsvis vara ett alternativ för de som vill.

Med den nya studion kommer också helt nya möjligheter för fotograferingar. I Spinneriet finns inte tillgång till vatten inne i studion, i den här nya finns pentry, toalett och dusch (!) Så fotograferingar som kräver lite mer i form av just tillgång till vatten blir nu fullt möjligt (tänk t ex Cake Smash, ettåringar som får lov att fira födelsedagen genom att leka med en tårta – en mycket efterfrågad fotografering).

Jag flyttar med min eminenta kollega Evelina på Evelinas Foto, vi som delat studio också i Spinneriet. Och trots att vi på alla sätt driver varsin verksamhet kan vi ju inte låta bli att tillsammans planera för nya möjligheter i ny studio. Vi lär berätta under veckorna som kommer om allt vi tänker oss. I juli flyttar vi och 1 augusti slår vi upp portarna till vårt nya ställe.

Så håll utkik och häng med på den här spännande resan!

inga kommentarer
Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Tavlor till väggen – egen ramverkstad!

Nu är jag igång sedan ett tag tillbaka. Min alldeles egna ramverkstad har tagit form och plats och jag är så stolt och glad. I verkstaden printas bilder och tillverkas bland annat tavlor med ram, tavlor utan ram (sk Wall Art) och fineart printar med passepartout. Jag har ägnat oändligt mycket tid till att hitta de finaste materialen och att lära mig hantverket och nu tycker jag att nivån på det som tillverkas uppnår den kvalitet som jag kräver för att leverera till dig som kund. Vilken grej! Det hade jag inte trott var möjligt för några år sedan!

Produkter av hög kvalitet är viktigt för mig att kunna erbjuda. Det går att beställa digitala bilder också, jag vet att det är värdefullt för många kunder att ha möjligheten att göra egna utskrifter, kort och presenter till släktingar. Men det är skillnad på de bildprodukter man kan beställa som privatperson och det som kan beställas eller tillverkas av en fotograf.

Varför kanske du undrar? Den enklaste förklaringen är nog att en fotograf kan anpassa varje bild till exakt det som ska tillverkas, exempelvis justeras bilden i bildbehandlingen för att passa precis det papper som den ska skrivas ut på. Färger, skärpa och kontrast ter sig nämligen väldigt olika på olika papper. Fotografen väljer också ett papper som passar bilden, ett papper som framhäver din bild på ett bra sätt. Fotografen ser till att materialet som används är beständigt och tål tidens tand, genom att använda syrafria produkter till exempel.

I min ramverkstad printas bilden på ett superfint tjockt papper med hög kvalitet. Därefter laminerar jag varje bild med ett matt laminat som pressas på bilden. Då får bilden en lyxig finish och står emot ljus och smuts, faktiskt behövs inte något glas längre och det förhöjer bilden att slippa reflektioner från glaset. Bilden monteras sedan, ibland på en träplatta (Wall Art) som kunden har valt kant på, eller på en tjock skiva/board för att sedan ramas in.

I studion finns ett stort urval ramar att välja på, ramar i olika stil för att passa olika smak. Just ramar blir ju en inredningsdetalj och ska välja med omsorg för att passa såväl bilden som ert hem. Ramen beställs och de flesta ramar klipps och spikas för hand av ett företag som ligger ett stenkast från studion (…om man kastar rätt långt ;)). Närproducerat helt enkelt!

Ja, som ni förstår är jag superstolt över detta! En ny bebis i företaget Creando helt enkelt. Jag ska vårda den väl!

inga kommentarer
Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

@creandophoto Hitta mig på instagram
Menu