I väskan

Kanske skulle jag säga i väskorna, för jag har några olika varianter av kameraväskor som passar fint för olika ändamål. Det här inlägget är efterfrågat, men jag vet att ni är en hel del som inte är ett dugg nyfikna. För er blir inlägget dötrist kan jag lova. Och ni får helt enkelt scrolla neråt och titta på ett annat inlägg. Eller komma tillbaka om någon dag och se något annat 🙂

Ni hittar länkar till de olika prylarna. Se det inte som reklam, för det är det inte. Man kan givetvis hitta de här prylarna på många ställen och jag länkar bara dit där jag själv handlar för den som skulle vilja läsa mer om något. Och jag handlar inte där för att de är billigast, utan för att jag har en butik fylld med proffsig personal väldigt nära. Så för er som ville – här har ni lite av det man kan hitta hos mig:

KAMEROR

Canon 5d Mark3 – En fantastisk kamera. Fullformatskamera. Bra på precis allt och min bästa jobbarkompis.

Canon 6d – Min andrakamera, ganska nyligen inköpt. Också en jättebra fullformatskamera, med lika fin bildkvalitet som Mark3. Dock sämre autofokus och lite färre inställningsmöjligheter, men helt klart en kamera som skulle täcka upp om Mark3 strejkar en dag.

Eftersom jag föredrar att fota med fasta objektiv (som inte går att zooma med) är två kameror väldigt bra att köra samtidigt i jobb där det kan vara trixigt att byta objektiv fort. Jag har redan märkt att processen snabbas upp rejält. Lysande när man inte vill missa ögonblicksbilder.

 

OBJEKTIV

Canon 50 mm 1,2 – Mitt absolut mest använda objektiv. Sitter på kameran hela tiden och ligger bakom 90% av mina bilder.

Canon 135 mm 2,0 – Utan tvekan det bästa objektivet i gänget. Oslagbar skärpa och kontrast. Jag använder det mest i porträttfotograferingar utomhus.

Canon 16-35 mm 2,8 – En vidvinkelzoom som jag använder i interiörfoto och porträttfotograferingar när jag vill ha med mer miljö. Också ett kanonobjektiv när det behövs, men det jag använder minst.

 

BLIXT

Canon 430EX II

 

BLIXTUTLÖSARE

Yongnuo

 

VÄSKOR

Think Tank Retrospective 10 – Allroundväska som jag använder väldigt, väldigt ofta. Rymmer en kamera med objektiv, ett-två extra objektiv, blixt och småtillbehör.

Think Tank Airport Airstream – Större väska som rymmer det mesta i min utrustning. Använder den när jag åker på större jobb och behöver ha med allt. Lär också vara riktigt bra när man ska ut och flyga eftersom den ser liten ut och passar i måtten för en kabinväska, samtidigt som ingen anar att den mest troligt är för tung.

Think Tank Retrospective Lenschanger – extra väska för objektiv som jag använder tillsammans med Retrospective 10 när jag inte vill ha “resväskan”.

Alla dessa väskor är helt klart värda varje mynt man lägger på dem. De har alla smarta och genomtänkta funktioner som en fotograf kan behöva. De har dessutom livstids garanti.

 

ÖVRIGT

En hel hög med minneskort, SD och CF, med 8-32 GB minne

Reflexskärmar  – tre olika i olika storlekar, med yta i silver, vitt, guld, sunfire, svart och diffusor för att dämpa starkt ljus. Jag använder mest silver och vit.

Fjärrutlösare – RC-6

Sele för två kameror – Black Rapid Double

Närbildsfilter – Phottix närbildsfilter +1 +2 +4 +10. Jag fotar inte mycket makro och det duger alldeles utmärkt med filter för de tillfällen jag vill göra det.

Stativ – Benro Stativkit Classic. Stativet är nästan uteslutande använt till interiörfoto. Funkar dåligt på fartfyllda porträttfotograferingar 🙂

 

storyboard002

Såväl kameror som objektiv tillhör väl de dyrare av alternativen som finns att köpa och jag får ofta (otroligt ofta faktiskt) frågan om man behöver sån utrustning. Och svaret är givetvis att det beror på vad du tänker fotografera,  i vilka förhållanden du fotar, vilken ambition du själv har med ditt fotande, vem som ska ha bilderna och  hur du prioriterar med dina pengar. Det går att ta fantastiska bilder med mobilen, kort sagt. Vad du behöver eller vill ha för utrustning kan egentligen bara du avgöra i slutänden. Och även om man inte jobbar med foto kan ju intresset vara stort. Det finns de som lägger 100-tusentals kronor på motorcyklar bara för att det är en hobby de vill utveckla…

Jag har lärt mig att när det blir besvärligt, dåligt ljus eller taskiga väderförhållanden är bra utrustning enormt viktigt. Utan mina kompisar här ovan finns det jobb jag inte hade klarat helt enkelt. Men på semestern är detta inte vad som åker med. Då funkar det utmärkt med Canon 550d och ett 50 mm 1,8. Den kameran kan dessutom hela familjen hantera och den tar kanonbilder.

Finns det något mer jag borde svara på så är det bara att fråga i kommentarsfältet så svarar jag så gott jag kan 🙂

Ha det gott!

 

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

@creandophoto Hitta mig på instagram
Menu