3 skäl till att fotografera på kvällen

Varför behöver man fotografera så sent? Det är det flera som undrar. Så här listar jag tre orsaker till att jag vill träffa er på kvällen när vi ska fotografera era bilder.

1. Ljuset

På sommaren är ljuset starkt större delen av dagen. En sol som står högt på himlen skapar hårda skuggor, mörka ögon och ofta helt utplånade bakgrunder. Väljer man istället att fotografera på kvällen får man ett mjukt ljus som är långt mycket mer smickrande på bild.

2. Färgerna

När man fotograferar på kvällen siktar man helst på den så kallade golden hour, det vill säga timman innan solen går ner. Då får man nämligen det mjukaste ljuset som också målar naturen i varma toner. Man bevarar färger och texturer på ett sätt som inte är möjligt under dagen.

3. Folket

Bilderna som jag visar i inlägget är fotograferade på en populär badplats och ni kan ju själva räkna ut den ungefärliga folkmängden när vädret är på topp. Väljer man då att träffas på kvällen så blir livet enklare eftersom man kan flytta runt bland olika miljöer utan att kryssa mellan massa människor. Den här fotograferingen gjorde vi mellan 20.30-21.30 ungefär.

Den exakta tiden för fotografering utomhus kan variera lite beroende på miljö och tid på året. Din fotograf har koll på bästa tiden. Så satsa på kvällsljus om du vill fotografera utomhus, det gör hela skillnaden!

Vill du veta mer om fotografering hos mig? Skicka mig ett mail HÄR

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Varmt välkommen till min värld. Här kan du hitta tips och personliga inlägg, men framförallt kan du kika på ännu fler bilder från mina fotograferingar. Hoppas du ska trivas!

Hitta mig på instagram@creandophoto

 


All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in
nyföddfotograf & babyfotografSpecialiseradCreando Photo
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO

All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in