4 vanliga frågor inför en babyfotografering

1 När är en bra tid för babyfotografering?

Troligen den vanligaste frågan jag får. Och svaret från mig blir alltid – gör nyföddfotografering, babyfotografering vid 7-9 månader och/eller ettårsfotografering. Det är de tidpunkter som jag tycker att är allra härligast att föreviga under det första året.

De flesta som kommer för babyfotografering är mellan 7 månader och 1 år gamla. Runt 7-8 månader har babyn lärt sig sitta stadigt och det blir enkelt att få fin variation i bilderna. De flesta små i den åldern är också ganska lättroade och obrydda om fotografen.

Den här lilla tjejen hade hunnit bli 11 månader och kunde till och med stå lite med stöd. Men det var nog bra att just den här stolen är väldigt stadig (det är en tung pjäs som är särskilt anpassad för fotografering av små barn)

2 Vad ska mitt barn ha på sig under fotograferingen?

Under en babyfotografering hinner vi med några ombyten för den som önskar. Vanligen hinns ungefär tre klädbyten med och de flesta väljer då att ta med något plagg själva för att sedan låna ett eller ett par i studion.

Kläderna i studion är färgmässigt och stilmässigt anpassade till de miljöer jag oftast fotograferar barn i. Det finns också någon mössa eller hårband att låna. För de egna kläderna brukar jag rekommendera milda färger och att man undviker starka tryck. Vi vill ju inte att bilderna ska visa loggan för något känt klädmärke mer än de visar ert mirakel.

Om ni själva ska vara med på någon bild, matcha gärna era kläder färgmässigt så inte någon av er sticker ut med mycket starkare färg eller mycket mörkare eller ljusare kläder än övriga. Det betyder självklart inte att ni måste ha samma färger på er, det kan ju till och med se lite knepigt ut, men att färgerna i ton och färgstyrka påminner om varandra är ett bra tips.

3 Hur förbereder jag mitt barn?

När ni har bokat en fotografering hos mig kommer vi ha mailkontakt och jag kommer också att skicka en prepguide inför fotograferingen med lite tips. Men det korta svaret på den här frågan, svaret som sammanfattar alla tips, är att barnet ska vara friskt, utsövt och mätt när ni kommer. Då har vi rätt goda förutsättningar från start. Så om jag föreslår en tid som sammanfaller med ert barns sovtid så ska ni säga till så att vi väljer en annan tid istället.

4 Hur går en babyfotografering till?

Har man aldrig varit med sitt barn på fotografering hos mig så är det naturligt att man undrar hur det går till. En del föräldrar är lite oroliga att barnet inte ska vara så pigg på att fotas och att det därför inte ska bli några bilder. Och jag kan direkt lugna er – jag har aldrig varit med om att vi inte får till några bilder. Aldrig.

Jag avsätter alltid gott om tid, vi har 1-1,5 timma på oss. Själva fotandet av små barn tar aldrig så lång tid, det går de inte med på. Men det finns tid för paus om det behövs. Det finns till exempel små som behöver ett pyttelitet mellis för att sedan vara fit for fight igen.

När jag jobbar med kameran framför mig så finns det barn som tycker att jag är lattjo, men det finns fler som tycker att det är vansinnigt kul när föräldrarna leker och busar bakom mig när jag fotar. Vi sjunger, dansar, klappar händerna och annat som ert barn tycker är skoj. En del barn är mer konfunderade och tankfulla och det är såklart helt okej. Frågar man mig så är nog de bilderna mina absoluta favoriter från de flesta fotograferingar.

Har du andra frågor, sådana som inte det här inlägget ger svar på? Ingen fara, maila mig så svarar jag gärna på dem. Klicka här nedan så kommer du direkt till kontaktformuläret!

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Varmt välkommen till min värld. Här kan du hitta tips och personliga inlägg, men framförallt kan du kika på ännu fler bilder från mina fotograferingar. Hoppas du ska trivas!

Hitta mig på instagram@creandophoto

 


All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in
nyföddfotograf & babyfotografSpecialiseradCreando Photo
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO

All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in