CreandoPhoto

har upphört!

 

 

När är det en bra tid för gravidfotografering?

Bästa tiden för en gravidfotografering är faktiskt lite olika beroende på hur stor just din mage blir. Och det ser väldigt olika ut för olika kvinnor skulle jag säga. Men om man siktar på graviditetsvecka 30-34 så brukar det bli ganska bra. Känner du på dig att du blir stor fort kan du gott boka lite innan det. Viktigast av allt är att boka i god tid. I perioder är jag fullbokad ett par månader i förväg och då gäller det att ha varit ute i tid för sin fotografering.

När och var man ska boka fotograferingen av sina gravidbilder då? Ska vi träffas i studion så fotograferar jag oftast dagtid på vardagar. Någon helgtid i månaden erbjuder jag också, men de tiderna blir väldigt fort uppbokade. Väljer vi att fotografera i studion kan vi, om vädret tillåter, också fånga några bilder utanför studion i de fina miljöerna som finns i Kvarnbyn.

Under vår, sommar och tidig höst fotograferar jag gärna utomhus också. Då vill vi ha okej, helst fint, väder och ett vackert ljus. Därför satsar vi på kvällstider, något du kan läsa mer om HÄR.

Får min partner vara med på bilderna?

Självklart! När det finns två föräldrar som väntar barn tillsammans så är det korta svaret att ni självklart får vara med båda två på gravidbilderna. Och givetvis kostar det inte extra för att ni båda vill finnas med på era minnen från den här tiden av väntan och längtan. Fotograferingen brukar fokusera på den gravida mamman, men på några bilder är det ju jättefint om ni båda är med.

Finns det gravidklänningar att låna för fotograferingen?

En mycket vanlig fråga handlar om vad man ska ha på sig under fotograferingen. Många som väljer mig som gravidfotograf gör det för att det finns vackra klänningar att låna till fotograferingen. Jag har gravidklänningar i olika färger som rosa, beige, vit, blå, vinröd, grön och petrol. Klänningarna är i olika modeller, mer tajta och mer lösa, de är i släta material och i spets. De är alla specialsydda och anpassade för just fotograferingar, så det är inte klänningar du kan hitta i butiker. Kanske just därför det är extra kul att använda dessa till sina gravidbilder.

Men självklart kan du också välja att ha med något eget att fotograferas i. Det absolut vanligaste är att mina kunder lånar från mig, men många väljer att ha något eget med sig till vissa bilder och lånar sedan till andra bilder. Vi hinner i regel cirka 3 ombyten under en fotografering så det finns utrymme för både lånat och eget.

Ska jag tänka på något speciellt inför min gravidfotografering?

Det du själv behöver tänka på inför fotograferingen är din egen styling, hår och makeup. Gör dig fin på det sätt du trivs med dig själv helt enkelt. Det finns de som är väldigt fixade och de som är mer naturella och båda är vackert. Det viktiga är att du själv känner igen dig på dina bilder.

Du behöver också ha med underkläder som passar för fotograferingen. Jag brukar rekommendera en uppsättning ljusa och en uppsättning mörka. Helst av allt ska bh-banden gå att ta av eftersom vissa klänningar kräver att du kan vara bh-bandlös.

Jag är ovan framför kameran och känner mig nervös

Så, så vanligt! De flesta är inte bekväma framför kameran. Jag tillhör själv den skaran. Men det är inga problem alls. Min gissning är att du inledningsvis under din gravidfotografering känner dig lite stel och efter en stund har det släppt helt. Jag pratar och står i för att du ska känna dig avslappnad. Jag föreslår hur du ska stå, var du ska rikta blicken och hur du ska hålla dina händer och armar. Sen far jag runt och fotograferar ur olika vinklar och på olika avstånd.

Jag kommer inte säga till dig att le eller skratta, men allt som oftast kommer de där leendena och skratten alldeles av sig själva. Och gör de inte det, tja, de mer allvarsamma och eftertänksamma bilderna passar extra bra ihop med en gravidmage om man frågar mig.

Vill du läsa mer om gravidfotografering, se flera bilder och kanske skicka en fråga till mig så gör du det enkelt här:

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Hitta mig på instagram@creandophoto

 


All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in
nyföddfotograf & babyfotografSpecialiseradCreando Photo
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO

All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in