Nyfödd Mini – en helt ny typ av session

Nu lanseras en helt ny typ av nyföddfotografering hos Creandophoto, Nyfödd Mini, en mini session för nyfödda bebisar. Den här fotograferingen passar den som vill ha en kortare fotografering och som älskar bilderna där bebisen är mer invirad eller wrappad som man säger på nyföddfotospråk. Det brukar passa fint om er lilla bebis är mellan 5 dagar och fyra veckor gammal.

Innan Nyfödd Mini

Det finns begränsat med tider för den här typen av fotografering så det är klokt att vara ute i god tid för sin bokning. De flesta bokar sin nyföddfotografering under graviditeten för att säkra sin plats. Är er lilla redan född kan ni ändå höra av er för det händer att jag får luckor som passar extra bra för just en mini session.

Innan vi träffas för er fotografering har ni valt 2-3 färger som vi använder under fotograferingen. Studion ställs i ordning utifrån era val och det kommer att finnas en flokatipäls, en pläd och någon rekvisita som korg eller bytta som används till fotograferingen.

Under en nyfödd mini session

När ni kommer till studion kommer fotograferingen starta med att jag varsamt virar in ert lilla knyte i vald färg. Troligen kommer bebis att somna eftersom de brukar tycka mycket om att ligga så ombonat. Men om er lilla inte somnar går det ofta fint att fotografera också en vaken bebis som är wrappad. Eftersom jag har ställt i ordning studion så går själva fotograferingen ganska fort och smidigt. Ni sitter lugnt tillbakalutade i soffan medan jag knäpper era bilder. Allt som allt tar fotograferingen ungefär 40 minuter.

Efter fotograferingen

Efter fotograferingen plockas de bästa bilderna ut och grundredigeras. Ni får se bilderna online och väljer vilka som blir era favoriter. I just den här fotograferingen ingår det 5 högupplösta digitala bilder. Önskar ni ha fler bilder så går det bra att beställa till. Fotograferingen kostar 3500 kronor inklusive 5 digitala bilder.

Vill du veta mera? Skicka mig ett mail via kontaktforumläret så berättar jag mer om skillnaden på denna typ av fotografering och en vanlig, längre nyföddfotografering.

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

5 vanliga frågor inför en gravidfotografering

När är det en bra tid för gravidfotografering?

Bästa tiden för en gravidfotografering är faktiskt lite olika beroende på hur stor just din mage blir. Och det ser väldigt olika ut för olika kvinnor skulle jag säga. Men om man siktar på graviditetsvecka 30-34 så brukar det bli ganska bra. Känner du på dig att du blir stor fort kan du gott boka lite innan det. Viktigast av allt är att boka i god tid. I perioder är jag fullbokad ett par månader i förväg och då gäller det att ha varit ute i tid för sin fotografering.

När och var man ska boka fotograferingen av sina gravidbilder då? Ska vi träffas i studion så fotograferar jag oftast dagtid på vardagar. Någon helgtid i månaden erbjuder jag också, men de tiderna blir väldigt fort uppbokade. Väljer vi att fotografera i studion kan vi, om vädret tillåter, också fånga några bilder utanför studion i de fina miljöerna som finns i Kvarnbyn.

Under vår, sommar och tidig höst fotograferar jag gärna utomhus också. Då vill vi ha okej, helst fint, väder och ett vackert ljus. Därför satsar vi på kvällstider, något du kan läsa mer om HÄR.

Får min partner vara med på bilderna?

Självklart! När det finns två föräldrar som väntar barn tillsammans så är det korta svaret att ni självklart får vara med båda två på gravidbilderna. Och givetvis kostar det inte extra för att ni båda vill finnas med på era minnen från den här tiden av väntan och längtan. Fotograferingen brukar fokusera på den gravida mamman, men på några bilder är det ju jättefint om ni båda är med.

Finns det gravidklänningar att låna för fotograferingen?

En mycket vanlig fråga handlar om vad man ska ha på sig under fotograferingen. Många som väljer mig som gravidfotograf gör det för att det finns vackra klänningar att låna till fotograferingen. Jag har gravidklänningar i olika färger som rosa, beige, vit, blå, vinröd, grön och petrol. Klänningarna är i olika modeller, mer tajta och mer lösa, de är i släta material och i spets. De är alla specialsydda och anpassade för just fotograferingar, så det är inte klänningar du kan hitta i butiker. Kanske just därför det är extra kul att använda dessa till sina gravidbilder.

Men självklart kan du också välja att ha med något eget att fotograferas i. Det absolut vanligaste är att mina kunder lånar från mig, men många väljer att ha något eget med sig till vissa bilder och lånar sedan till andra bilder. Vi hinner i regel cirka 3 ombyten under en fotografering så det finns utrymme för både lånat och eget.

Ska jag tänka på något speciellt inför min gravidfotografering?

Det du själv behöver tänka på inför fotograferingen är din egen styling, hår och makeup. Gör dig fin på det sätt du trivs med dig själv helt enkelt. Det finns de som är väldigt fixade och de som är mer naturella och båda är vackert. Det viktiga är att du själv känner igen dig på dina bilder.

Du behöver också ha med underkläder som passar för fotograferingen. Jag brukar rekommendera en uppsättning ljusa och en uppsättning mörka. Helst av allt ska bh-banden gå att ta av eftersom vissa klänningar kräver att du kan vara bh-bandlös.

Jag är ovan framför kameran och känner mig nervös

Så, så vanligt! De flesta är inte bekväma framför kameran. Jag tillhör själv den skaran. Men det är inga problem alls. Min gissning är att du inledningsvis under din gravidfotografering känner dig lite stel och efter en stund har det släppt helt. Jag pratar och står i för att du ska känna dig avslappnad. Jag föreslår hur du ska stå, var du ska rikta blicken och hur du ska hålla dina händer och armar. Sen far jag runt och fotograferar ur olika vinklar och på olika avstånd.

Jag kommer inte säga till dig att le eller skratta, men allt som oftast kommer de där leendena och skratten alldeles av sig själva. Och gör de inte det, tja, de mer allvarsamma och eftertänksamma bilderna passar extra bra ihop med en gravidmage om man frågar mig.

Vill du läsa mer om gravidfotografering, se flera bilder och kanske skicka en fråga till mig så gör du det enkelt här:

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Topp 5 – mest önskade färger till nyföddfotografering

De färger man använder under en nyföddfotografering sätter tonen på bilderna och är inte oviktiga för slutresultatet. Inför vår nyföddfotografering har vi kontakt och jag får veta vilka önskemål ni har på färger. Många önskemål har passerat genom de år jag har fotograferat nyfödda bebisar och här kommer min lista på topp 5 – mest önskade.

Men innan vi går in på listan visar jag de neutrala tonerna, creme, beige, brun och grå. Det är färger som alltid, alltid används i mina fotograferingar. Det ser man lätt när man kikar på mina bilder.

En del nöjer sig med bara neutrala toner, men de allra flesta vill lägga till någon färg som kan fungera som accent i bilderna. Så vilka är då de mest önskade färgerna?

Topp 5 – populära färger till nyfödd

1

Rosa är utan tvekan den mest populära färgen som föräldrar väljer om de har en liten tjej som ska fotograferas. Rosa är fint att blanda med alla neutrala toner och blir också superfint om man blandar olika rosa toner med varandra.

2

Tätt efter rosa, eller kanske på samma plats, hittar vi blått. Japp, rosa och blått är de allra vanligaste önskemålen. Men till skillnad från rosa så önskas blått till både tjejer och killar. Jag personligen älskar blått till tjejer!

3

På tredje plats hittar vi grönblå/blågrönt. Och nu blir jag lite extra lycklig för detta är en av mina favoriter till både tjejer och killar. Det är faktiskt mer på ingång i dessa toner och då åt lite mörkare blågrönt!

4

Lila, åh lila! Också en klar favorit för mig. Det är mest flickor som fotograferas i lila, men ett par killar har minsann fått gosa in sig i lila toner också. Älskart!

5

Och på femte plats hittar vi grönt. Älskade underbara grönt som är så fint att kombinera med beige och creme och som är så klockrent till både tjejer och killar.

Som ni ser är alla mina färger dova. Det är så jag gillar det. Precis som jag inte vill använda alltför mycket rekvisita så vill jag inte ha starka bjärta färger som tar över i bilden. Det är bebis som ska synas, inte rekvisitan.

Utöver denna fina lista med färger så har jag två bubblare också, färger som jag gärna ser att fler väljer eftersom jag själv liksom tindrar med ögonen av dem.

Bubblare 1

Rost. Rost och brunt. Rost och terrakotta. Såååå vackert, jag lovar!

Bubblare 2

Gult. Gult är så väldigt fint och det förvånar mig lite att inte fler väljer den färgen….

Vill du läsa mer om nyföddfotografering? Klicka dig in här:

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Babyfotografering Göteborg – Titta jag kan sitta!

Jag får liksom inte riktigt nog av sötlopporna i den här underbara åldern. En babyfotografering görs vid 7-9 månader när ert barn precis nyligen lärt sig sitta stadigt. Kanske till och med lärt sig krypa en aning. Världen öppnar sig på ett helt nytt sätt och ibland får vi vara på hugget för att hinna ta bilderna innan busfröet kryper iväg. Men oftast sitter de ganska nöjda framför kameran och låter fotografen, mamma och pappa jobba på för att roa dem 🙂

Det här är ju en av perioderna jag brukar rekommendera att man förevigar i bild och det finns sannerligen skäl till det. Vill man så kan man välja den lilla träsängen som rekvisita till sin fotografering. Lite sliten och charmig och precis lagom hög för en liten som är nybörjare på att sitta. Just den här sängen och en vit järnsäng jag har är omåttligt populära för babyfotograferingar.

Även den lilla rompern i blått är populär att låna, såväl till killar som tjejer. Den här bedårande killen lånade också en romper i creme och ett par små brallor i grått som dolde blöjan.

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

4 vanliga frågor inför en babyfotografering

1 När är en bra tid för babyfotografering?

Troligen den vanligaste frågan jag får. Och svaret från mig blir alltid – gör nyföddfotografering, babyfotografering vid 7-9 månader och/eller ettårsfotografering. Det är de tidpunkter som jag tycker att är allra härligast att föreviga under det första året.

De flesta som kommer för babyfotografering är mellan 7 månader och 1 år gamla. Runt 7-8 månader har babyn lärt sig sitta stadigt och det blir enkelt att få fin variation i bilderna. De flesta små i den åldern är också ganska lättroade och obrydda om fotografen.

Den här lilla tjejen hade hunnit bli 11 månader och kunde till och med stå lite med stöd. Men det var nog bra att just den här stolen är väldigt stadig (det är en tung pjäs som är särskilt anpassad för fotografering av små barn)

2 Vad ska mitt barn ha på sig under fotograferingen?

Under en babyfotografering hinner vi med några ombyten för den som önskar. Vanligen hinns ungefär tre klädbyten med och de flesta väljer då att ta med något plagg själva för att sedan låna ett eller ett par i studion.

Kläderna i studion är färgmässigt och stilmässigt anpassade till de miljöer jag oftast fotograferar barn i. Det finns också någon mössa eller hårband att låna. För de egna kläderna brukar jag rekommendera milda färger och att man undviker starka tryck. Vi vill ju inte att bilderna ska visa loggan för något känt klädmärke mer än de visar ert mirakel.

Om ni själva ska vara med på någon bild, matcha gärna era kläder färgmässigt så inte någon av er sticker ut med mycket starkare färg eller mycket mörkare eller ljusare kläder än övriga. Det betyder självklart inte att ni måste ha samma färger på er, det kan ju till och med se lite knepigt ut, men att färgerna i ton och färgstyrka påminner om varandra är ett bra tips.

3 Hur förbereder jag mitt barn?

När ni har bokat en fotografering hos mig kommer vi ha mailkontakt och jag kommer också att skicka en prepguide inför fotograferingen med lite tips. Men det korta svaret på den här frågan, svaret som sammanfattar alla tips, är att barnet ska vara friskt, utsövt och mätt när ni kommer. Då har vi rätt goda förutsättningar från start. Så om jag föreslår en tid som sammanfaller med ert barns sovtid så ska ni säga till så att vi väljer en annan tid istället.

4 Hur går en babyfotografering till?

Har man aldrig varit med sitt barn på fotografering hos mig så är det naturligt att man undrar hur det går till. En del föräldrar är lite oroliga att barnet inte ska vara så pigg på att fotas och att det därför inte ska bli några bilder. Och jag kan direkt lugna er – jag har aldrig varit med om att vi inte får till några bilder. Aldrig.

Jag avsätter alltid gott om tid, vi har 1-1,5 timma på oss. Själva fotandet av små barn tar aldrig så lång tid, det går de inte med på. Men det finns tid för paus om det behövs. Det finns till exempel små som behöver ett pyttelitet mellis för att sedan vara fit for fight igen.

När jag jobbar med kameran framför mig så finns det barn som tycker att jag är lattjo, men det finns fler som tycker att det är vansinnigt kul när föräldrarna leker och busar bakom mig när jag fotar. Vi sjunger, dansar, klappar händerna och annat som ert barn tycker är skoj. En del barn är mer konfunderade och tankfulla och det är såklart helt okej. Frågar man mig så är nog de bilderna mina absoluta favoriter från de flesta fotograferingar.

Har du andra frågor, sådana som inte det här inlägget ger svar på? Ingen fara, maila mig så svarar jag gärna på dem. Klicka här nedan så kommer du direkt till kontaktformuläret!

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Varmt välkommen till min värld. Här kan du hitta tips och personliga inlägg, men framförallt kan du kika på ännu fler bilder från mina fotograferingar. Hoppas du ska trivas!

Hitta mig på instagram@creandophoto

 


All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in
nyföddfotograf & babyfotografSpecialiseradCreando Photo
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO

All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in