Nyföddfotograf & Barnfotograf i Göteborg – Flyttlasset går!

Ni som följer mig på sociala medier känner redan till nyheten, att Creando Photo flyttar in till Mölndals Kvarnby i sommar. Lite närmare stan och med fantastiska möjligheter för fotografering i ny studio! Detta har jag längtat så mycket efter att få berätta mer om. Den nya adressen blir Götaforsliden 13, inne i Stora Götafors kommer Creando att hålla hus för att fotografera nyfödda bebisar, gravidmagar och större barn.

Alla som har besökt min studio i Spinneriet vet att det är en fantastisk studio med en sån underbar atmosfär, så byte till ny studio har inte varit ett lätt val. Men så dök den här studion upp i Kvarnbyn, som ju är en miljö som är helt jämförbar med Spinneriet. Faktiskt på många sätt ännu bättre. Kika på utomhusmiljön här får ni se:

Jag tokälskar miljöerna precis runt huset. Det finns vatten, tegel, gamla träbyggnader, kullersten och en superfin liten park för grönska precis utanför knuten. Så att ta bilder utomhus och i studio kommer även fortsättningsvis vara ett alternativ för de som vill.

Med den nya studion kommer också helt nya möjligheter för fotograferingar. I Spinneriet finns inte tillgång till vatten inne i studion, i den här nya finns pentry, toalett och dusch (!) Så fotograferingar som kräver lite mer i form av just tillgång till vatten blir nu fullt möjligt (tänk t ex Cake Smash, ettåringar som får lov att fira födelsedagen genom att leka med en tårta – en mycket efterfrågad fotografering).

Jag flyttar med min eminenta kollega Evelina på Evelinas Foto, vi som delat studio också i Spinneriet. Och trots att vi på alla sätt driver varsin verksamhet kan vi ju inte låta bli att tillsammans planera för nya möjligheter i ny studio. Vi lär berätta under veckorna som kommer om allt vi tänker oss. I juli flyttar vi och 1 augusti slår vi upp portarna till vårt nya ställe.

Så håll utkik och häng med på den här spännande resan!

inga kommentarer
Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Tavlor till väggen – egen ramverkstad!

Nu är jag igång sedan ett tag tillbaka. Min alldeles egna ramverkstad har tagit form och plats och jag är så stolt och glad. I verkstaden printas bilder och tillverkas bland annat tavlor med ram, tavlor utan ram (sk Wall Art) och fineart printar med passepartout. Jag har ägnat oändligt mycket tid till att hitta de finaste materialen och att lära mig hantverket och nu tycker jag att nivån på det som tillverkas uppnår den kvalitet som jag kräver för att leverera till dig som kund. Vilken grej! Det hade jag inte trott var möjligt för några år sedan!

Produkter av hög kvalitet är viktigt för mig att kunna erbjuda. Det går att beställa digitala bilder också, jag vet att det är värdefullt för många kunder att ha möjligheten att göra egna utskrifter, kort och presenter till släktingar. Men det är skillnad på de bildprodukter man kan beställa som privatperson och det som kan beställas eller tillverkas av en fotograf.

Varför kanske du undrar? Den enklaste förklaringen är nog att en fotograf kan anpassa varje bild till exakt det som ska tillverkas, exempelvis justeras bilden i bildbehandlingen för att passa precis det papper som den ska skrivas ut på. Färger, skärpa och kontrast ter sig nämligen väldigt olika på olika papper. Fotografen väljer också ett papper som passar bilden, ett papper som framhäver din bild på ett bra sätt. Fotografen ser till att materialet som används är beständigt och tål tidens tand, genom att använda syrafria produkter till exempel.

I min ramverkstad printas bilden på ett superfint tjockt papper med hög kvalitet. Därefter laminerar jag varje bild med ett matt laminat som pressas på bilden. Då får bilden en lyxig finish och står emot ljus och smuts, faktiskt behövs inte något glas längre och det förhöjer bilden att slippa reflektioner från glaset. Bilden monteras sedan, ibland på en träplatta (Wall Art) som kunden har valt kant på, eller på en tjock skiva/board för att sedan ramas in.

I studion finns ett stort urval ramar att välja på, ramar i olika stil för att passa olika smak. Just ramar blir ju en inredningsdetalj och ska välja med omsorg för att passa såväl bilden som ert hem. Ramen beställs och de flesta ramar klipps och spikas för hand av ett företag som ligger ett stenkast från studion (…om man kastar rätt långt ;)). Närproducerat helt enkelt!

Ja, som ni förstår är jag superstolt över detta! En ny bebis i företaget Creando helt enkelt. Jag ska vårda den väl!

inga kommentarer
Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Barnfotograf i Göteborg Lindome – en norsk saga

Som fotograf älskar man att vara i vackra miljöer med magiskt ljus och för någon vecka sedan kan jag ha besökt den vackraste hittills. Jag och tre fotografvänner åkte på en resa till Norge där vi förutom att vandra, upptäcka och ha det fantastiskt trevligt i största allmänhet också fick möjlighet att fotografera barn och familjer i trollbindande miljöer. Se bara, här är en av familjerna:

Ni ser ju själva att landskapet och naturen är oslagbar. Men vad som också är så fint med dessa bilder är hur familjen har valt att matcha sina kläder. Ser ni så fint!? De har kläder som perfekt harmonierar med naturen de fotograferas i, färgmässigt och i texturen som är av stickat och lite grövre material. De har också färgmässigt lyckats matcha varandra på ett strålande smakfullt sätt tycker jag. Ni vet, när man lyckas matcha så att det syns att man hör ihop utan att för den skull få ett övermatchat intryck. Ursnyggt och verkligen något att ta efter om du själv ska ta med familjen till fotografering en dag. I naturen gör sig naturfärger bäst, dämpade och jordiga toner. 

Och visst ser ni att färgerna känns lite höstiga? Nu under den analkande hösten kan man få riktigt fina bilder på barnen eller hela familjen här i vårt vackra land också. Vi kan få svårt att få till fjällen i bakgrunden, men vackra naturbilder med härliga barn och familjer i kan vi absolut få till här på hemmaplan. Hör av dig via mail på info@creandophoto.se om du är sugen på en höstfotografering och vill veta mer. Det går också fint att kontakta mig via kontaktformuläret på sidan. 

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Fotograf i Göteborg Lindome – en älskad dotter

Ibland vill jag bara leka med kameran och ibland vill jag att mina barn ska vara med och leka. Den som brukar haka på är hon, min fina dotter. De andra är mer skeptiska, kanske för att de har tvingats stå ut med sin ständigt plåtande mamma lite för länge nu. Jag hade tänkt mig att få ihop en familjefotografering för hela familjen, men börjar inse att det lär bli svårt att samla alla på samma plats vid samma tid. Mina ungar börjar bli så stora att deras planer ofta är någon annanstans än just hemma. Istället kanske jag får göra såhär och ta ut dem en och en när jag får möjlighet att haffa dem. Och sen sätta ihop hela familjen på väggen hemma.

Alla sätt är bra så länge man får ihop de där bilderna man ska ha att titta tillbaka på resten av livet. Och då är ju en sån bild som den ovan rätt skön att få se tillbaka på, en när skrattet bubblar sådär som det brukar göra på den här fröken.

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Nyföddfotograf Göteborg – lätt att älska sitt jobb

Att fotografera nyfödda små bebisar….jag nyper mig i armen lite då och då, funderar kring valet jag har gjort när jag slutade min anställning för att fotografera småfolk på heltid. Nu har det gått ett par veckor och jag får frågan emellanåt om detta är vad jag ville och önskade, hur det känns helt enkelt. Svaret blir nästan alltid att det känns förvånande bra, nästan lite överraskande lugnt och stabilt så att säga. Att vara egenföretagare är ju inte någon trygg tillvaro, det kan nästan ingen säga, att vara anställd är mycket tryggare. Men att få göra något man älskar varje dag, att få jobba med något man själv har byggt upp, vara sin egen chef och jobba för de kunder man gör allt för att skapa vackra minnen till, det är lyx. Och just nu är det en lyx som överträffar bristen på trygghet. Jag är så oerhört tacksam för möjligheten att få göra det här. Och varför är det så lätt att älska mitt jobb då? Ja, titta själva får ni se…

Den här lilla nya och fantastiska människan var på besök för ett tag sedan, tillsammans med sina föräldrar. De hade sett mina bilder och förälskat sig i dem, bokade en tid och kom med bebis för att föreviga den här första och helt unika tiden.

Och nu är det kväll här på kontoret och jag kan logga ut och kika på någon serie istället för att jobba. Återigen en lyx för den som ägnat många kvällstimmar och helger åt arbete under de senaste åren. Jag njuter, det kan man nog lugnt påstå!

 

inga kommentarer
Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

@creandophoto Hitta mig på instagram
Menu