Nyföddfotografering – alla dessa färger

När man bokar en nyföddfotografering hos mig så får man ett mail inför fotograferingen där man bland annat ombeds ha önskemål på färger. Och det finns så fina färger att välja på! Först ut är den viktiga basen, de alldeles neutrala färgerna som passar i alla lägen, till alla bebisar och i alla hem.

rekvisita i neutrala toner till nyföddfotografering

De neutrala färgerna (vitt, creme, grå, beige och brun) använder jag under i princip alla fotograferingar. Antingen precis som de är eller blandat med någon accentfärg. Och har ni inte kommit med något önskemål om färg alls så är det de neutrala färgerna som jag förbereder med. Men det finns ju så många andra fina färger. Eller vad sägs om de rosa och lila tonerna:

rekvisita till babyfotografering i rosa och lila

Väldigt populära till flickor och till pojkar har jag använt lila toner på en del bilder. De här färgerna är milda, klassiska och jättefina att blanda med de neutrala tonerna om man vill det. Självklart kan man också välja färger som går mer åt blått och grönt, som här:

gröna och blå toner på rekvisita till nyföddfotografering

Färger som passar utmärkt till både flickor och pojkar. De grönblå tonerna är faktiskt lite av favoriter för mig, jag tycker alltid att de blir så fina på bild.

Men sist ut i det här blogginlägget kommer ett par olika färguppsättningar som inte ofta väljs av mina kunder:

rekvisita till bebisfotografering i gult, brunt och rost

Gula, rostiga och brända toner alltså. Jag älskar de här färgerna själv och är lite förvånad över att inte fler väljer dem faktiskt. De gör sig utmärkt på bild dessutom. Jag kanske helt enkelt måste låna en bebis för att visa hur fint det kan bli om man kör på dessa toner…

På bilderna syns inte all rekvisita som finns i studion, det är bara ett urval för att visa färger för kunder som ska välja. Och fler färger är faktiskt på ingång. Här saknas bland annat mörkröd som jag håller på att samla på mig rekvisita i. Otroligt fint!

Vilken färg gillar ni bäst av de jag visar här? Läs gärna mer här om bebisfotografering

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Ettåringar – en äventyrlig babyfotografering

Att fotografera ettåringar är en riktigt härlig utmaning för både fotografen och föräldrarna. Ni vet när de precis har lärt sig stå och gå så har ettåringar ofta rätt bråttom att upptäcka allt nytt i livet. Det kan betyda att vi får ställa ner charmtrollet på en bra plats, knäppa bilden snabbt som tusan, för att sedan springa och hämta charmtrollet igen. Tillbaka till den tänkta fotoplatsen, fånga uppmärksamheten en sekund för nästa bild och så vidare. Den här lilla urgoa tjejen träffade jag som nyfödd och sen igen som ettåring.

ettåring sittande på järnsäng

Hon tillhörde inte de som sprang iväg direkt, men visst fick vi jobba lite. Sång och glada tillrop kommer man långt med. Så vi tjoade och stojade för att få lite uppmärksamhet från gullungen. Och så knäpper man sanslöst många bilder under en sån här fotografering. För när de här små rör sig, då rör de sig fortare än man tror. Och där jag trodde att jag hade satt fokus får jag en bild som mest visar massa skönt sudd istället. 😀

ettårig flicka med spetsklänning och hårband

Den här lilla fröken fick fina porträtt liknande de ni ser på bilderna här, men här gjorde vi också en specialare och lade till en “smash the cake” fotografering. En kalasfotografering med urtjusig tårta och ballonger i föräldrarnas önskade färgtema. Den ska jag visa bilder ifrån vid ett annat tillfälle. För de bilderna är för härliga för att ni inte ska få se dem. De är så härliga att jag nog tänker att jag måste erbjuda det oftare faktiskt. Stay tuned som de brukar säga, för det kan nog dyka upp något nytt inom kort. Mest troligt ser ni nyheter på mitt Instagram-konto, så följ mig gärna där om ni inte redan gör det!

Är du intresserad av att veta mer? Här kan du läsa mer om babyfotografering

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Mamma till vuxna barn

Idag visar jag bilder från en barnfotografering jag gjorde tidigare i höstas. Den här tjejen är ett år gammal och här var det dags att ta porträtten som ska bevaras som minnen för generationer framöver. Många av er vet att jag gör nyföddfotograferingar som min huvudgren, men jag träffar också ofta barn när de växer upp för att ta nya porträtt. Ofta får jag frågan om när det är bäst att fotografera och ska jag tipsa om några åldrar så är det nyfödd, cirka 8 månader och 1 år. Mycket bra åldrar att bevara i bilder.

barn_flicka_ett_år_i_gammal_järnsäng

Sen bör man förstås fortsätta att fotografera sina barn ofta och mycket. Nu för tiden är det ju ganska lätt att fånga bilder i vardagen på sina barn och det tycker jag verkligen att man ska göra. För de växer och växer och plötsligt är de stora. Och just vardagsbilderna är ofta högt älskade när man ser tillbaka.

Barn som växer – ta vara på tiden?

Jag träffar oftast er föräldrar när era barn är små fortfarande och vi brukar prata om det där att ta vara på tiden. För plötsligt är de stora. Och det stämmer ju att man ska ta vara på tiden, men vi vet ju alla hur mycket full rulle det är med små barn hemma. Jag tror faktiskt att de flesta av oss tar vara på tiden. Jag tror också att vi alla känner att vi kunde ha kramats lite mer, varit ännu mer närvarande än vad vi var.

babyfotografering_flicka_på_järnsäng

I själva verket tror jag att vi alla gör så gott vi kan och att det duger oftast rätt bra. Jag har också upptäckt hur härligt det är att få vara mamma till barn som är äldre. De kanske inte gosar så mycket längre, men den vuxna relationen är väldigt speciell och en där man kan få chansen att komma nära sina barn på ett helt nytt sätt. Våra kvällspromenader med hundarna här hemma är exempelvis guld värda, för oj så många ämnen vi kan avhandla på en sån runda. Ibland skämtsamma och ibland väldigt allvarsamma. Det är ett tips att lämna vidare faktiskt, ut och gå med era tonåringar. Under de promenaderna kan ni få lov att höra om det mesta.

barn_med_stol_i_studio

De här bilderna ovan, är nog mina favoriter från den här fotograferingen. Titta bara så underbart fin hon är i den blå dressen. Den finns att låna i studion och passar så jättefint till både flickor och pojkar.

Åter till ämnet om att få vuxna barn. Idag fyller min äldsta pojke 23 år. Att få vara med, att få se honom växa upp till en ung man att vara stolt över är en sådan gåva. Man får ju liksom ett kvitto på att allt det där man kämpade med när han var liten, det som alla föräldrar gör, gjorde susen. Plötsligt är han en rätt hygglig vuxen människa som bidrar till den här världen på ett utmärkt sätt. Faktum är att jag har två vuxna barn idag, jag har nämligen också en dotter som snart är 19 år och lika mycket en stolthet i mitt liv. Sen har jag två kottar till varav en inte har långt kvar till vuxenlivet. Så fyra kärlekar har jag och maken begåvats med. Det får man vara oändligt tacksam för.

barn_fotografering_utomhus_kvarnbyn_molndal

Och den här lilla fröken kommer med all säkerhet att växa upp till en strålande vuxen hon också. För med den charmen och med de trevliga föräldrarna kan det inte sluta på annat sätt. Tusen tack för ert förtroende att få föreviga er lilla tjej!

Läs mer om barnfotografering här!

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Nyföddfotografering – tips för sovande bebis

När föräldrar kommer för sin nyföddfotografering upptäcker de ofta några av mina trix för att hålla bebis sovande. Jag tänkte dela med mig av några här för er som inte har varit hos mig och sett mig in action. På bilderna ser vi en urgullig tjej som var på besök för ett tag sedan. Som synes var hon både vaken och sov under fotograferingen.

nyfoddfotografering med flicka i vitt

Ett bra tips är att ha varmt och skönt runt bebisen. De tycker inte om kyla såklart, eftersom de alldeles nyligen var i värmen inne i magen. Ska man ta av lite kläder som man gör under en nyföddfotografering måste man se till att det är varmt omkring bebisen. Jag värmer upp platsen för fotografering både med värmefläktar och med en värmedyna. Och även hemma kan det ju vara bra att inte ha för kyligt om man vill att bebisen ska ha lite mindre kläder på sig. Alla bebisar tycker också om att vara lite inlindade. Man behöver ju inte linda in som under en fotografering om man inte vill, men man kan se till att ha en filt som omsluter och håller om bebisen lite. Då minskar risken för att de ska väcka sig själva genom att sprattla till med armarna, något som är väldigt vanligt.

nyfodd flicka med hårband

Ljud är ett annat tips. Har du varit på en bebisfotografering hos mig så vet du att jag har en del ljud för mig. Jag har en liten manick som gör schhhh-ljud och en annan liten manick som gör hjärtljud. För tänk, i magen är det aldrig tyst. Det är blod som susar, tarmar som låter och hjärtat som dunkar. Bebisen är alltså van vid ljud. Det finns jättebra mobilappar som gör ljud om ni vill prova. Sök på White noise så kommer det upp en del tips.

nyfodd bebis i sidepose

Utöver de ljud jag har på maskiner så kan jag låta själv också, men det är ett ljud jag inte kan beskriva. En pappa beskrev det som “livmoderljud” , hahahaha, men jag vet inte. Det är ett monotont ljud som de flesta bebisar tycker mycket om. De brukar reagera med lugn omedelbart när jag använder det. Till och med föräldrar har somnat 😀

nyfoddfotografering-bild-i bytta

Utöver de tipsen ovan är ett råd att låta alla rörelser kring bebisen vara lugna och tålmodiga. Små nya människor tycker inte alls om när det går för fort. Då hinner de inte med och kan bli skrämda. Under en fotografering av nyfödd har jag ett speciellt flow just för att flytta så lite som möjligt på bebisen. Självklart händer det att vi får vakenbilder trots alla trix. Men då kan det ju bli precis så gulligt som på första bilden i det här inlägget.

Du kan läsa mer om nyföddfotografering här.

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Nyföddfotografering Göteborg – att bli mamma

Den här lilla killen träffade jag för en nyföddfotografering för flera månader sedan. Jag har många, många små bebisar att visa för det finns ju inte en chans att hinna blogga i samma takt som jag träffar de här finingarna. Hur som helst så har just den här killen hunnit bli mycket större idag, men han får ändå pryda sin plats i det här blogginlägget.

bebis på beige pläd

Men det här med att bli mamma hörrni, det är ett äventyr måste jag säga. Jag var 24 år när jag blev mamma för första gången. Och jag minns precis alla känslor som drabbade på en och samma gång. Den första och viktigaste var att jag i samma sekund som min pojke föddes kände att nu fanns det någon jag var beredd att ge mitt liv för. Utan att tveka. Det var en märklig och mäktig känsla. Första tiden på BB fick man massa hjälp, så som det brukar vara. Och vilken tur säger jag, för hur ska man veta? Man blir ju inte som på en given signal förälder bara för att det har landat en bebis i ens famn.

potatosack in grey flokati

Men sen plötsligt skulle vi åka hem. Jag och mannen, tillsammans med en liten liten människa som nu skulle bo hos oss alltså. Man får nog kalla det för en utmaning, eller vad säger ni som varit med om detsamma? Hur som helst så knallade vi ut från BB kikandes över axeln. Jag var nästan övertygad om att någon skulle stoppa oss. Ska de verkligen låta oss gå hem med bebisen själva? Men hem kom vi och där började livet som förälder på riktigt.

bebis inlindad i korg

Då infinner sig en stor skillnad som jag har upptäckt. Nämligen den att vi som är ursvenskar ofta är rätt ensamma i vårt nyblivna föräldraskap. När jag träffar föräldrar med ett annat etniskt ursprung upptäcker jag ofta att de självklart har stöd från den äldre generationen första tiden. Ju mer jag träffar kunder som har den hjälpen desto mer inser jag att det nog är väldigt avlastande. Bara en sån sak som att få sova efter en jobbig vakennatt, eller att ha någon att fråga alla de där tusen frågorna. För att inte tala om någon att lämna över bebisen till en stund när liten är gränslöst ledsen. Såklart hade vi också vänner och släktingar som hjälpte till om vi behövde stöd, det är inte det jag menar. Men det är inte riktigt på samma sätt tror jag.

nyfödd bebis i vit bytta

I början kan jag nog säga att mycket var rörigt. Innan vi fick någon slags rutin på saker och ting och innan vi lärde känna vår lille kille. Komma i tid var en ambition men sällan en verklighet. Tiderna på dygnet var upp och ner och sömn en bristvara. Dessutom kunde jag krydda tillvaron med ett par mjölkstockningar. Men ändå, nyförälskelsen är den mest bestående känslan. Nyförälskelsen i den där lilla, lilla människan som upptog hela mitt universum. Och rätt som det var hade vi ju fått rutin på en hel del som föräldrar. Och rätt som det var hade vi tre små barn som vi ändå jonglerade tillvaron med rätt bra när det begav sig.

Blir du sugen på nyföddfotografering när du ser bilderna på gulligaste killen i blogginlägget? Klicka dig in HÄR och läs mer om hur det går till.

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Varmt välkommen till min värld. Här kan du hitta tips och personliga inlägg, men framförallt kan du kika på ännu fler bilder från mina fotograferingar. Hoppas du ska trivas!

Hitta mig på instagram@creandophoto

 

sms 0702-144845info@creandophoto.seKONTAKTGet in
nyföddfotograf & barnfotografSpecialiseradCreando Photo
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
sms 0702-144845info@creandophoto.seKONTAKTGet in