Topp 5 – mest önskade färger till nyföddfotografering

De färger man använder under en nyföddfotografering sätter tonen på bilderna och är inte oviktiga för slutresultatet. Inför vår nyföddfotografering har vi kontakt och jag får veta vilka önskemål ni har på färger. Många önskemål har passerat genom de år jag har fotograferat nyfödda bebisar och här kommer min lista på topp 5 – mest önskade.

Men innan vi går in på listan visar jag de neutrala tonerna, creme, beige, brun och grå. Det är färger som alltid, alltid används i mina fotograferingar. Det ser man lätt när man kikar på mina bilder.

En del nöjer sig med bara neutrala toner, men de allra flesta vill lägga till någon färg som kan fungera som accent i bilderna. Så vilka är då de mest önskade färgerna?

Topp 5 – populära färger till nyfödd

1

Rosa är utan tvekan den mest populära färgen som föräldrar väljer om de har en liten tjej som ska fotograferas. Rosa är fint att blanda med alla neutrala toner och blir också superfint om man blandar olika rosa toner med varandra.

2

Tätt efter rosa, eller kanske på samma plats, hittar vi blått. Japp, rosa och blått är de allra vanligaste önskemålen. Men till skillnad från rosa så önskas blått till både tjejer och killar. Jag personligen älskar blått till tjejer!

3

På tredje plats hittar vi grönblå/blågrönt. Och nu blir jag lite extra lycklig för detta är en av mina favoriter till både tjejer och killar. Det är faktiskt mer på ingång i dessa toner och då åt lite mörkare blågrönt!

4

Lila, åh lila! Också en klar favorit för mig. Det är mest flickor som fotograferas i lila, men ett par killar har minsann fått gosa in sig i lila toner också. Älskart!

5

Och på femte plats hittar vi grönt. Älskade underbara grönt som är så fint att kombinera med beige och creme och som är så klockrent till både tjejer och killar.

Som ni ser är alla mina färger dova. Det är så jag gillar det. Precis som jag inte vill använda alltför mycket rekvisita så vill jag inte ha starka bjärta färger som tar över i bilden. Det är bebis som ska synas, inte rekvisitan.

Utöver denna fina lista med färger så har jag två bubblare också, färger som jag gärna ser att fler väljer eftersom jag själv liksom tindrar med ögonen av dem.

Bubblare 1

Rost. Rost och brunt. Rost och terrakotta. Såååå vackert, jag lovar!

Bubblare 2

Gult. Gult är så väldigt fint och det förvånar mig lite att inte fler väljer den färgen….

Vill du läsa mer om nyföddfotografering? Klicka dig in här:

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Babyfotografering Göteborg – Titta jag kan sitta!

Jag får liksom inte riktigt nog av sötlopporna i den här underbara åldern. En babyfotografering görs vid 7-9 månader när ert barn precis nyligen lärt sig sitta stadigt. Kanske till och med lärt sig krypa en aning. Världen öppnar sig på ett helt nytt sätt och ibland får vi vara på hugget för att hinna ta bilderna innan busfröet kryper iväg. Men oftast sitter de ganska nöjda framför kameran och låter fotografen, mamma och pappa jobba på för att roa dem 🙂

Det här är ju en av perioderna jag brukar rekommendera att man förevigar i bild och det finns sannerligen skäl till det. Vill man så kan man välja den lilla träsängen som rekvisita till sin fotografering. Lite sliten och charmig och precis lagom hög för en liten som är nybörjare på att sitta. Just den här sängen och en vit järnsäng jag har är omåttligt populära för babyfotograferingar.

Även den lilla rompern i blått är populär att låna, såväl till killar som tjejer. Den här bedårande killen lånade också en romper i creme och ett par små brallor i grått som dolde blöjan.

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

4 vanliga frågor inför en babyfotografering

1 När är en bra tid för babyfotografering?

Troligen den vanligaste frågan jag får. Och svaret från mig blir alltid – gör nyföddfotografering, babyfotografering vid 7-9 månader och/eller ettårsfotografering. Det är de tidpunkter som jag tycker att är allra härligast att föreviga under det första året.

De flesta som kommer för babyfotografering är mellan 7 månader och 1 år gamla. Runt 7-8 månader har babyn lärt sig sitta stadigt och det blir enkelt att få fin variation i bilderna. De flesta små i den åldern är också ganska lättroade och obrydda om fotografen.

Den här lilla tjejen hade hunnit bli 11 månader och kunde till och med stå lite med stöd. Men det var nog bra att just den här stolen är väldigt stadig (det är en tung pjäs som är särskilt anpassad för fotografering av små barn)

2 Vad ska mitt barn ha på sig under fotograferingen?

Under en babyfotografering hinner vi med några ombyten för den som önskar. Vanligen hinns ungefär tre klädbyten med och de flesta väljer då att ta med något plagg själva för att sedan låna ett eller ett par i studion.

Kläderna i studion är färgmässigt och stilmässigt anpassade till de miljöer jag oftast fotograferar barn i. Det finns också någon mössa eller hårband att låna. För de egna kläderna brukar jag rekommendera milda färger och att man undviker starka tryck. Vi vill ju inte att bilderna ska visa loggan för något känt klädmärke mer än de visar ert mirakel.

Om ni själva ska vara med på någon bild, matcha gärna era kläder färgmässigt så inte någon av er sticker ut med mycket starkare färg eller mycket mörkare eller ljusare kläder än övriga. Det betyder självklart inte att ni måste ha samma färger på er, det kan ju till och med se lite knepigt ut, men att färgerna i ton och färgstyrka påminner om varandra är ett bra tips.

3 Hur förbereder jag mitt barn?

När ni har bokat en fotografering hos mig kommer vi ha mailkontakt och jag kommer också att skicka en prepguide inför fotograferingen med lite tips. Men det korta svaret på den här frågan, svaret som sammanfattar alla tips, är att barnet ska vara friskt, utsövt och mätt när ni kommer. Då har vi rätt goda förutsättningar från start. Så om jag föreslår en tid som sammanfaller med ert barns sovtid så ska ni säga till så att vi väljer en annan tid istället.

4 Hur går en babyfotografering till?

Har man aldrig varit med sitt barn på fotografering hos mig så är det naturligt att man undrar hur det går till. En del föräldrar är lite oroliga att barnet inte ska vara så pigg på att fotas och att det därför inte ska bli några bilder. Och jag kan direkt lugna er – jag har aldrig varit med om att vi inte får till några bilder. Aldrig.

Jag avsätter alltid gott om tid, vi har 1-1,5 timma på oss. Själva fotandet av små barn tar aldrig så lång tid, det går de inte med på. Men det finns tid för paus om det behövs. Det finns till exempel små som behöver ett pyttelitet mellis för att sedan vara fit for fight igen.

När jag jobbar med kameran framför mig så finns det barn som tycker att jag är lattjo, men det finns fler som tycker att det är vansinnigt kul när föräldrarna leker och busar bakom mig när jag fotar. Vi sjunger, dansar, klappar händerna och annat som ert barn tycker är skoj. En del barn är mer konfunderade och tankfulla och det är såklart helt okej. Frågar man mig så är nog de bilderna mina absoluta favoriter från de flesta fotograferingar.

Har du andra frågor, sådana som inte det här inlägget ger svar på? Ingen fara, maila mig så svarar jag gärna på dem. Klicka här nedan så kommer du direkt till kontaktformuläret!

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

3 skäl till att fotografera på kvällen

Varför behöver man fotografera så sent? Det är det flera som undrar. Så här listar jag tre orsaker till att jag vill träffa er på kvällen när vi ska fotografera era bilder.

1. Ljuset

På sommaren är ljuset starkt större delen av dagen. En sol som står högt på himlen skapar hårda skuggor, mörka ögon och ofta helt utplånade bakgrunder. Väljer man istället att fotografera på kvällen får man ett mjukt ljus som är långt mycket mer smickrande på bild.

2. Färgerna

När man fotograferar på kvällen siktar man helst på den så kallade golden hour, det vill säga timman innan solen går ner. Då får man nämligen det mjukaste ljuset som också målar naturen i varma toner. Man bevarar färger och texturer på ett sätt som inte är möjligt under dagen.

3. Folket

Bilderna som jag visar i inlägget är fotograferade på en populär badplats och ni kan ju själva räkna ut den ungefärliga folkmängden när vädret är på topp. Väljer man då att träffas på kvällen så blir livet enklare eftersom man kan flytta runt bland olika miljöer utan att kryssa mellan massa människor. Den här fotograferingen gjorde vi mellan 20.30-21.30 ungefär.

Den exakta tiden för fotografering utomhus kan variera lite beroende på miljö och tid på året. Din fotograf har koll på bästa tiden. Så satsa på kvällsljus om du vill fotografera utomhus, det gör hela skillnaden!

Vill du veta mer om fotografering hos mig? Skicka mig ett mail HÄR

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Nyföddfotografering – syskonfoto med älskad lillebror

På en nyföddfotografering är det vanligt att föräldrarna önskar en bild på lilla bebisen tillsammans med äldre syskon. Och bland mina bilder ser ni olika varianter av hur sådana bilder kan göras. På den här fotograferingen, med två storasystrar tillsammans med sin älskade lillebror, gjorde vi ett par olika varianter. En av de härligaste var helt klart den här:

Så underbar! Man ser hur lyckliga de är över sin lilla brorsa, eller hur? Det som gör den här bilden så lämplig att ta med syskon är att bebisen är invirad och väldigt stabil, vilket gör hela poseringen mer säker för lillen. Hela skaran ligger ner tillsammans, vilket är enklare för syskonen (särskilt om det är yngre syskon som kan tröttna på att hålla i en bebis ganska fort och kanske raskt vill lägga lillasyskonet ifrån sig). Eftersom jag står rakt över och fotograferar så är jag på en armlängds avstånd och kan, om det passar, låta min hand bli ett kittelmonster…. Jag ska tillägga att det alltid finns föräldrar precis vid sidan om för att vara en extra säker hand för nyfödda bebisen.

Den här killen kommer att få lära sig allt av sina härliga syrror, var så säkra. De kommer lära honom charm, stil och massa massa bus om jag får gissa 😀

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Varmt välkommen till min värld. Här kan du hitta tips och personliga inlägg, men framförallt kan du kika på ännu fler bilder från mina fotograferingar. Hoppas du ska trivas!

Hitta mig på instagram@creandophoto

 

sms 0702-144845info@creandophoto.seKONTAKTGet in
nyföddfotograf & barnfotografSpecialiseradCreando Photo
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
sms 0702-144845info@creandophoto.seKONTAKTGet in