Fotostudio i en unik miljö

Alldeles utanför fönstren till Creandos fotostudio dånar forsen fram, precis som den gjorde redan på medeltiden när det maldes säd här i Kvarnbyn, Mölndal. Kunder som besöker min fotostudio är ofta lite tagna av den mäktiga upplevelsen vid entrén. Forsens fallhöjd är imponerande 48 meter och på kvällstid är fallen upplysta på ett extra läckert vis. När det har regnat mycket så är forsen extra imponerande. Enorma mängder vatten rasar nerför fallet, kors och tvärs under och genom de hus som stått där sen urminnes tider. Jag kan själv inte låta bli att stå kvar en stund och titta innan jag går in för att arbeta i studion.

Forsen har varit grund för mjölkvarn, pappersbruk och textilindustri. Runt omkring ligger flera vackra gamla byggnader som byggdes för Kvarnbyns arbetare en gång i tiden. Hela Kvarnbyn andas kreativitet och atmosfären vittnar om gångna tiders hantverk. Mitt tips är att ta sig tid för att går runt och njuta av omgivningarna. Att strosa runt en stund ger en känsla av att tas tillbaka i tiden. Man glömmer lätt att man är så nära centrum av stan som man ju faktiskt är. Ta en stund efter fotograferingen eller boka en helt annan dag för strosandet, men ta tillfället till upplevelsen.

I den röda tegelbyggnaden, som har namnet Stora Götafors på det höga tornet längst ned i backen, hittar ni Creandos fotostudio sedan sommaren 2019. När chansen gavs att flytta till denna helt unika miljö var det nämligen väldigt svårt att tacka nej. Här kan ni boka er nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. I studion ryms ett rekvisitaförråd som ständigt växer i storlek. Det fylls kanske framförallt med tyger, sjalar, mössor och hårband till alla nyföddfotograferingar. För att inte tala om byttor, hinkar, lådor, små sängar och annat spännande man kan använda till alla olika fotograferingar. I garderoberna hittar man också kläder till de små barnen i olika färger och modeller. All den rekvisita som används är typiska för Creandos bilder, i dämpade färgtoner och med mycket textur och naturmaterial.

Två av de viktigaste ställena i Creandos studio är köket och soffhörnan. För de lite mer tidskrävande fotograferingarna erbjuds det alltid fika och soffhäng för väntande föräldrar och syskon. Det är inte helt ovanligt att nyblivna föräldrar slumrar en stund i soffan när jag tar hand om bebis….

Under fotograferingen används för det mesta mjukt ljus från studioblixtar, men ibland passar det också utmärkt att använda det vackra dagsljuset. För den som önskar finns det möjlighet att fånga bilder utomhus. Miljöerna runt i Kvarnbyn bjuder på vacker natur, charmiga byggnader och trånga gränder. Traskar man uppför Royens trappor, precis utanför entrén, hittar man en liten park alldeles bakom Hembygdsmuséet. I den parken fotograferar jag vanligtvis barn när man har bokat fotografering både i studio och utomhus.

Varmt välkomna till Götaforsliden 13 i Mölndal, välkomna till Creando Photo!


All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in
nyföddfotograf & babyfotografSpecialiseradCreando Photo
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO

All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in