Mamma till vuxna barn

Idag visar jag bilder från en barnfotografering jag gjorde tidigare i höstas. Den här tjejen är ett år gammal och här var det dags att ta porträtten som ska bevaras som minnen för generationer framöver. Många av er vet att jag gör nyföddfotograferingar som min huvudgren, men jag träffar också ofta barn när de växer upp för att ta nya porträtt. Ofta får jag frågan om när det är bäst att fotografera och ska jag tipsa om några åldrar så är det nyfödd, cirka 8 månader och 1 år. Mycket bra åldrar att bevara i bilder.

barn_flicka_ett_år_i_gammal_järnsäng

Sen bör man förstås fortsätta att fotografera sina barn ofta och mycket. Nu för tiden är det ju ganska lätt att fånga bilder i vardagen på sina barn och det tycker jag verkligen att man ska göra. För de växer och växer och plötsligt är de stora. Och just vardagsbilderna är ofta högt älskade när man ser tillbaka.

Barn som växer – ta vara på tiden?

Jag träffar oftast er föräldrar när era barn är små fortfarande och vi brukar prata om det där att ta vara på tiden. För plötsligt är de stora. Och det stämmer ju att man ska ta vara på tiden, men vi vet ju alla hur mycket full rulle det är med små barn hemma. Jag tror faktiskt att de flesta av oss tar vara på tiden. Jag tror också att vi alla känner att vi kunde ha kramats lite mer, varit ännu mer närvarande än vad vi var.

babyfotografering_flicka_på_järnsäng

I själva verket tror jag att vi alla gör så gott vi kan och att det duger oftast rätt bra. Jag har också upptäckt hur härligt det är att få vara mamma till barn som är äldre. De kanske inte gosar så mycket längre, men den vuxna relationen är väldigt speciell och en där man kan få chansen att komma nära sina barn på ett helt nytt sätt. Våra kvällspromenader med hundarna här hemma är exempelvis guld värda, för oj så många ämnen vi kan avhandla på en sån runda. Ibland skämtsamma och ibland väldigt allvarsamma. Det är ett tips att lämna vidare faktiskt, ut och gå med era tonåringar. Under de promenaderna kan ni få lov att höra om det mesta.

barn_med_stol_i_studio

De här bilderna ovan, är nog mina favoriter från den här fotograferingen. Titta bara så underbart fin hon är i den blå dressen. Den finns att låna i studion och passar så jättefint till både flickor och pojkar.

Åter till ämnet om att få vuxna barn. Idag fyller min äldsta pojke 23 år. Att få vara med, att få se honom växa upp till en ung man att vara stolt över är en sådan gåva. Man får ju liksom ett kvitto på att allt det där man kämpade med när han var liten, det som alla föräldrar gör, gjorde susen. Plötsligt är han en rätt hygglig vuxen människa som bidrar till den här världen på ett utmärkt sätt. Faktum är att jag har två vuxna barn idag, jag har nämligen också en dotter som snart är 19 år och lika mycket en stolthet i mitt liv. Sen har jag två kottar till varav en inte har långt kvar till vuxenlivet. Så fyra kärlekar har jag och maken begåvats med. Det får man vara oändligt tacksam för.

barn_fotografering_utomhus_kvarnbyn_molndal

Och den här lilla fröken kommer med all säkerhet att växa upp till en strålande vuxen hon också. För med den charmen och med de trevliga föräldrarna kan det inte sluta på annat sätt. Tusen tack för ert förtroende att få föreviga er lilla tjej!

Läs mer om barnfotografering här!

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Varmt välkommen till min värld. Här kan du hitta tips och personliga inlägg, men framförallt kan du kika på ännu fler bilder från mina fotograferingar. Hoppas du ska trivas!

Hitta mig på instagram@creandophoto

 


All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in
nyföddfotograf & babyfotografSpecialiseradCreando Photo
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO

All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in