CreandoPhoto

har upphört!

 

 

När jag för 6 år sedan flyttade in i en studio så var jag först ganska förvirrad. Jag var van att fotografera barn och familjer utomhus där man har massa plats för lek och bus i bilderna. I en studio fick jag tänka nytt, för med studioblixtar och bakgrunder är man begränsad. Det var svårt, det ska jag erkänna. Jag tänkte att det där med studio är nog inte för mig ändå, jag behöver utrymme när jag fotograferar. Dessutom älskade jag dagsljus över allt annat när jag fotograferade.

Men så fick jag för mig att prova det här med nyföddfotografering. Lite överraskande både för mig och för några av mina kollegor, för jag är rätt säker på att jag tydligt och eventuellt med en liten fnysning har sagt att det där med nyföddfoto är verkligen inget för mig. Men det räckte med en enda nyföddfotografering för att jag skulle vara fast. Totalt såld på sättet att fota, insåg genast att detta var ju som hand i handsken för mig. Men oj så svårt! Och det blev också en av anledningarna till att jag ville fortsätta. Det fanns massor att lära sig, för att fotografera nyfödda är utan tvekan också det svåraste jag har provat som fotograf.

Varför passar nyföddfotograferingar mig så bra då? Jag tror att det är för att jag tycker så mycket om lugnet och tålamodet som krävs under en sån fotografering. Jag är en som vill pilla, trixa och göra bilden perfekt, en som verkligen tycker om att umgås med de nyfödda pyttemänniskorna och som med viss tävlingsanda antar utmaningen att hålla dem nöjda och helst sovande. Det är ett hantverk helt enkelt, från det att jag tar över bebisen i min famn tills bilderna sitter färdiga på en tavla. Och det känns så fint att få arbeta med och få förtroendet att fotografera någons allt, det finaste och mest värdefulla i hela världen för någon.

Låter det klyschigt? Ja, kanske… Men det är precis så jag känner. Och alla som varit i studion med sin nykomling vet vilken passion jag känner för mitt jobb. Och den tacksamhet jag känner gentemot alla er som låter mig få arbeta med precis det jag älskar.

Det lilla bedårande knytet som får illustrera det här blogginlägget är såklart inte från min första nyföddfotografering (jag lovar att jag har utvecklats i den här genren sedan dess). Nej den här lilla damen var hos mig förra året och det var en sån ära att få träffa både henne och hennes fina föräldrar.

Jag bokar just nu nyföddfotograferingar hela våren. Om du är intresserad av en fotografering föreslår jag att du läser lite mer HÄR och att du skickar iväg ett mail eller meddelande via kontaktformuläret. Det blir fort fullt i kalendern 😀

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Hitta mig på instagram@creandophoto

 


All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in
nyföddfotograf & babyfotografSpecialiseradCreando Photo
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO

All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in