Nyföddfotografering Göteborg – Så går det till

Hur går det egentligen till hos en nyföddfotograf? När man ska ta bilder på sin pyttelilla bebis, hur funkar det? Jag får ofta frågan och jag förstår det för det är en väldigt speciell fotografering och många som kommer till mig gör det med sitt första barn och har ju aldrig gjort en nyföddfotografering tidigare. Så självklart får alla mina kunder gott om information och tips, såväl om hur fotograferingen går till som en hel del råd inför fotograferingen. Men idag tänkte jag också berätta för er om resan Nyföddfotografering, från start till mål typ. Häng med!

Redan vid första mailet, där ni frågar om det finns tider för nyföddfotografering och vill ha lite mer information kring priser, berättar jag om hur en fotografering går till. Jag berättar att det är viktigt att boka tidigt, redan när mamma är gravid, eftersom vi behöver fota ert lilla gryn de allra första dagarna i världen. Jag berättar att det kommer att vara lugnt, varmt och skönt i studion och att det är en stund där också ni föräldrar får chans att koppla av. När vi har preliminärbokat vår tid avsätter jag flera tider i kalendern för att kunna flytta på vår bokning om er lilla bestämmer sig för att komma lite tidigare eller senare än planerat (inte så väldigt ovanligt som ni vet).

När vi närmar oss er tid för fotografering mailar jag er för att höra om era särskilda önskemål inför fotograferingen. Jag vill veta vad ni gillar för färger, vilka poser som är särskilt viktiga för er och om det är något särskilt jag behöver veta för att kunna planera er session på bästa sätt.

När den stora dagen är inne, när er lilla nyfödda har anlänt världen och ska få sina allra första bebisbilder gjorda, då kliver ni in i studion på utsatt tid (eller faktiskt lika ofta lite innan som lite efter utsatt tid, för det där med att ha en bebis som ska med är inte alltid helt enkelt att få till 🙂 ). När ni kommer har jag redan varit i studion i ett par timmar. Jag har satt på värmefläktar för att värma upp rummet, jag har förberett 5-6 olika setups med rekvisita enligt era önskade färger, allt i olika “stationer” för att jag på ett smidigt sätt ska kunna förflytta bebis och störa så lite som möjligt. Och så har jag förstås förberett fika som står redo för er föräldrar att hugga in på när jag har tagit över er plutt.

Sen drar fotograferingen igång. Ofta sover bebis när ni kommer och då tar jag över direkt och hoppas få till våra mer avklädda bilder först. Jag tar tid på mig, jag rör er lilla försiktigt och jag är ofta stilla långa stunder under en fotografering. Ni kommer att upptäcka att jag pillar med detaljer en hel del och det gör jag för att jag vet att det gör stor skillnad på slutresultatet. Fotograferingen tar paus ibland, kanske vill bebis ha mat eller kanske har hen lämnat spår på filten så den måste bytas. Efter 2,5-4 timmar är vi klara med vår fotografering. Då har vi fått ihop ett galleri med massa fina bilder för er att välja era favoriter ifrån.

Ni lämnar studion och åker hem och fortsätter att vänja er vid att vara en familj med det lilla nytillskottet. Jag åker hem med minneskorten fulla av bilder och tvättkorgen full av tvätt. Och jag lovar att jag är lika taggad som er på att få bilderna klara så jag kan visa er de allra bästa.

Efter ett par veckor har de bästa bilderna valts ut och jag har satt en första grundredigering på dem. Finliret sparar jag nämligen till de bilder ni sedan väljer att beställa. Vi kommer överens om en tid då det passar er att komma till studion och kika på era bilder, välja era favoriter och vad ni vill göra av dem. Ofta blir det ett par tavlor till väggen. Kanske blir det ett album upptill? Eller kanske väljer ni den omåttligt populära produkten ArtBlock?

Efter bildvisningen åker jag hem och påbörjar er beställning. Nu ska bilderna göras helt klara och det brukar innebära ett antal timmar till framför skärmen. Precis lika noga som jag är under fotograferingen, lika noga är jag såklart med att era bilder ska vara perfekta innan jag lämnar dem ifrån mig. Oftast innebär en beställning också att jag gör ett par timmar i ramverkstan, där era bilder printas, lamineras, monteras på board och därefter i ram. Eller så monteras de på Wall Art och handslipas för att få det mjuka intryck ni såg på tavlorna i studion. När allt är klart träffas vi i studion igen när ni hämtar era omsorgsfullt packade produkter för att äntligen få upp dem på väggen hemma. Och jag lovar att ni kommer att älska de där tavlorna för all evig framtid. För att inte tala om sötloppan som är på tavlorna, hen kommer att värdera tavlorna minst lika högt som ni föräldrar.

Så ja, ni förstår ju att en nyföddfotografering inte bara är de där timmarna när vi ses i studion under fotograferingen. Det är en ganska lång process där jag lägger vikt vid varje moment för att ni ska få en upplevelse och bilder som ni kan leva med för alltid.

Kika mer i galleriet med nyföddbilder HÄR

Vill du boka nyföddfotografering för din lilla? Hör av dig HÄR

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Varmt välkommen till min värld. Här kan du hitta tips och personliga inlägg, men framförallt kan du kika på ännu fler bilder från mina fotograferingar. Hoppas du ska trivas!

Hitta mig på instagram@creandophoto

 


All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in
nyföddfotograf & babyfotografSpecialiseradCreando Photo
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO

All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in