Nyföddfotografering Bebisfotografering

Det är under den allra första tiden som vi träffas för er nyföddfotografering, eller bebisfotografering som en del kallar det. Vi fotograferar i studion där all rekvisita finns att låna. Ni behöver inte tänka på något annat än att ta er till studion med er lilla bebis. Där slår ni er ner i soffan medan ni lugnt kan titta på under hela fotograferingen.

Mer om nyföddfotografering / bebisfotografering

Hur väljer man nyföddfotograf?

Ni kanske kikar runt på olika nyföddfotografers sidor och funderar på vilken stil ni önskar? Det är nämligen en superviktig del av att välja sin fotograf. Olika fotografer tar olika typer av bilder. En del gör bilder som är lifestyle-inspirerade och en del gör bilder som är mer poserade och med rekvisita. Som ni ser i mitt galleri gör jag den senare typen av bilder. Olika fotografer har också olika färg och ton på bilderna. En del har ljusa och pastelliga bilder, andra mer dämpade och med djupare skuggor. Mina bilder tillhör också här den senare kategorin. Fundera gärna lite extra på vilken stil som tilltalar er mest innan ni bokar er fotograf.

Men vad som är allra viktigast – välj en fotograf som har särskild kunskap och erfarenhet i nyföddfotografering. Det har stor betydelse för slutresultatet på bilderna och det har enorm betydelse för er lilla bebis säkerhet. Att veta hur man kan och bör posera en nyfödd bebis under en fotografering kräver utbildning, tid och tålamod. Jag har såväl grund- som vidareutbildning i nyföddfotografering. Jag har också erfarenhet av att ha fotograferat många små bebisar under åren jag har specialiserat mig på detta hantverk.

Boka tidigt!

En nyföddfotografering görs helst när bebisen är mellan 5 och 21 dagar gammal. Detta för att bebisar under den allra första tiden helt naturligt tycker om att ligga i de klassiska sovposerna. Den lilla tycker om att ligga ombonat ihopkurad och sover i regel mycket. Alltså är det under de första dagarna i er bebis liv som vi har de bästa förutsättningarna till vackra nyföddbilder. Bilderna som påminner om den lilla människan som alldeles nyss fanns kvar i mammas mage.

För att säkert få en tid för fotografering brukar vi preliminärboka redan under graviditeten. Särskilt under högsäsong brukar det fort bli fullbokat. Vi bestämmer ett datum som ligger runt BF+10 dagar. Jag har sedan luft i min kalender som tillåter att vi justerar tiden om det behövs senare.

Om er bebis redan är född erbjuder jag nyföddfotografering till dess bebisen är en månad gammal. Det går också att efter en månads ålder göra en nyföddinspirerad fotografering fram till bebis är ungefär 8 veckor. Fotograferingen anpassas då efter en lite större bebis. Med en äldre bebis blir det ofta fler bilder på en vaken bebis och färre sovbilder. Vackra bilder kan man dock alltid räkna med att få på sitt lilla mirakel.

Har din bebis hunnit bli äldre än åtta veckor så kan du läsa mer om babyfotografering här.

Under fotograferingen

Under fotograferingen ses vi i studion där all rekvisita för fotograferingen finns. Jag använder dämpade, naturliga färger och fotograferar alltid i mjukt ljus. Bilderna kommer ibland att visa er bebis helt utan kläder och ibland med exempelvis en mössa, ett hårband, en scarf/wrap. Vi fångar den lilla på olika filtar, i någon korg och naturligtvis också bilder tillsammans med er föräldrar och med syskon när det önskas. Innan fotograferingen har vi mailkontakt och jag ser fram emot att höra era särskilda önskemål redan innan vi ses.

Fotograferingen styrs helt av er bebis och därför tar en nyföddfotografering i regel runt 2-4 timmar. På så sätt finns det tid till paus för matning och gos i väntan på att bebisen ska sova. I studion finns fika för föräldrarna och en soffa att vila i under fotograferingen. Det är alltså ingen som helst stress den här dagen. Jag önskar att ni som föräldrar helt ska känna er trygga när jag varsamt poserar och fotograferar er bebis.

Vill du läsa lite mer om hur en nyföddfotografering planeras och fungerar så har jag skrivit ett blogginlägg som du kan läsa.

Nyfödd Mini fotografering

Det går att boka två olika typer av nyföddfotografering. Under den klassiska nyföddfotograferingen som beskrivs här ovan tar vi avklädda bilder på beanbag (de mer klassiska sovposerna), invirade bilder och bilder i korg och bytta. Fotograferingen tar cirka 2-4 timmar och variationen i bilder blir stor.

Bokar man i stället en session som kallas för Nyfödd Mini så fotograferar vi cirka 40 minuter och bilderna är endast de wrappade/invirade med bebis i fokus. Vi fotograferar mot flokatipäls, pläd och i korg/bytta för variation.

En Nyfödd Mini session kostar 3800 kronor och då ingår det fem digitala bilder som är högupplösta. För den som önskar går det att köpa till extra bilder. Vill du läsa mer om Nyfödd Mini så hittar du ett blogginlägg om sessionen HÄR. Exempel på bilder från en session ses på bilden här nedan:

Efter fotograferingen

Efter fotograferingen görs ett urval där de allra bästa bilderna plockas ut. Ert urvalsgalleri kommer att innehålla ungefär 20-25 bilder och där kan ni välja era absoluta favoriter. Under er bildvisning får ni kika på alla de bildprodukter som finns för era bilder i form av bland annat inramade tavlor, Wall Art och fotoalbum. De bilder som ni förälskar er i redigerar jag omsorgsfullt. Jag plockar bort eventuella små plitor och märken som normalt sett inte ska vara där. Bilderna får därefter den speciella touch ni ser i mitt galleri innan de anpassas till det ni har valt att göra av dem.

Detta ingår2-4 timmars fotografering
konsultation innan fotograferingen
lån av all rekvisita
ca 25 bilder att välja ifrån
1500 kronorbilder köps separat
Vill du veta mer?@creandophoto

All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in
nyföddfotograf & babyfotografSpecialiseradCreando Photo
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO

All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in