Nyföddfotografering – tips för sovande bebis

När föräldrar kommer för sin nyföddfotografering upptäcker de ofta några av mina trix för att hålla bebis sovande. Jag tänkte dela med mig av några här för er som inte har varit hos mig och sett mig in action. På bilderna ser vi en urgullig tjej som var på besök för ett tag sedan. Som synes var hon både vaken och sov under fotograferingen.

nyfoddfotografering med flicka i vitt

Ett bra tips är att ha varmt och skönt runt bebisen. De tycker inte om kyla såklart, eftersom de alldeles nyligen var i värmen inne i magen. Ska man ta av lite kläder som man gör under en nyföddfotografering måste man se till att det är varmt omkring bebisen. Jag värmer upp platsen för fotografering både med värmefläktar och med en värmedyna. Och även hemma kan det ju vara bra att inte ha för kyligt om man vill att bebisen ska ha lite mindre kläder på sig. Alla bebisar tycker också om att vara lite inlindade. Man behöver ju inte linda in som under en fotografering om man inte vill, men man kan se till att ha en filt som omsluter och håller om bebisen lite. Då minskar risken för att de ska väcka sig själva genom att sprattla till med armarna, något som är väldigt vanligt.

nyfodd flicka med hårband

Ljud är ett annat tips. Har du varit på en bebisfotografering hos mig så vet du att jag har en del ljud för mig. Jag har en liten manick som gör schhhh-ljud och en annan liten manick som gör hjärtljud. För tänk, i magen är det aldrig tyst. Det är blod som susar, tarmar som låter och hjärtat som dunkar. Bebisen är alltså van vid ljud. Det finns jättebra mobilappar som gör ljud om ni vill prova. Sök på White noise så kommer det upp en del tips.

nyfodd bebis i sidepose

Utöver de ljud jag har på maskiner så kan jag låta själv också, men det är ett ljud jag inte kan beskriva. En pappa beskrev det som “livmoderljud” , hahahaha, men jag vet inte. Det är ett monotont ljud som de flesta bebisar tycker mycket om. De brukar reagera med lugn omedelbart när jag använder det. Till och med föräldrar har somnat 😀

nyfoddfotografering-bild-i bytta

Utöver de tipsen ovan är ett råd att låta alla rörelser kring bebisen vara lugna och tålmodiga. Små nya människor tycker inte alls om när det går för fort. Då hinner de inte med och kan bli skrämda. Under en fotografering av nyfödd har jag ett speciellt flow just för att flytta så lite som möjligt på bebisen. Självklart händer det att vi får vakenbilder trots alla trix. Men då kan det ju bli precis så gulligt som på första bilden i det här inlägget.

Du kan läsa mer om nyföddfotografering här.

Kommentera

Din mailadress kommer aldrig publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade *

Varmt välkommen till min värld. Här kan du hitta tips och personliga inlägg, men framförallt kan du kika på ännu fler bilder från mina fotograferingar. Hoppas du ska trivas!

Hitta mig på instagram@creandophoto

 


All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in
nyföddfotograf & babyfotografSpecialiseradCreando Photo
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO

All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in