Smash the cake

Att fotografera med tårta, Smash the cake eller Cakesmash, har blivit väldigt populärt. Konceptet kommer ifrån USA och har sedan flera år varit mycket efterfrågat också i Sverige. Under en Smash the cake fotografering kombinerar vi vanliga porträtt med en kalasfotografering där vi dukar fram tårta och ballonger. Fotograferingen är som gjord för den lilla ettåringens allra första födelsedag.

Så går en Smash the cake fotografering till

Innan ni kommer till fotograferingen har ni valt ett färgtema för tårta och rekvisita. Det finns fyra modeller av tårtor att välja på och alla går att få i färgerna rosa, grön, blå eller creme. Tårtorna är helt unika, designade av en skicklig tårtkreatör för just dessa Smash the cake fotograferingar. Självklart är tårtorna tillverkade i ett godkänt livsmedelskök, för att ni ska känna er helt säkra på vad ert barn får smaka på.

tårtor i unik design

Ni kommer också att välja vilken bakgrund ni föredrar för tårtbilderna, den ljusa träbakgrunden eller den mörkare, bruna träbakgrunden. Kanske har ni bilder sedan tidigare som ni vill att smashbilderna ska matcha med och då är det fint att kunna välja också bakgrunden.

tårtor till smash the cake fotografering

När ni kommer till studion så börjar vi med att fotografera vanliga porträtt, där ert barn har sitt eget ombyte kläder på eller lånar från studion. Vi använder rekvisita som någon pall, korg, päls eller liknande för att få extra känsla i bilden om ni önskar. Vi kan också ha mer rena bilder utan extra prylar om det är önskemålet.

När den vanliga porträttdelen är klar så dukar vi till kalas. Tårtan ni har valt i förväg ställs fram tillsammans med passande ballonger och annan rekvisita. Inte för mycket prylar, bara precis lagom för att kalaskänslan ska infinna sig. Ert barn har egna kläder eller lånat från studion. Det finns tyllkjolar, klänningar, hängselbyxor, shorts, flugor och rosetter att låna.

Bonustips!

Inte alla barn älskar tårtan. Det är nästan lika vanligt att barnet tycker att tårtan är lite läskig som att de nyfiket hugger in och smakar. Ett tips kan vara att låta barnet få prova något liknande hemma innan ni kommer till fotograferingen. Köp färdiga bottnar, kladda på lite grädde och låt barnet få leka med tårtan en stund på golvet. Det kan göra stor skillnad för stunden i studion.

Detta ingårvanliga porträtt & kalasbilder
unik tårta i er valda färg
ballonger och annan rekvisita
lån av kläder
ca 25 bilder att välja från
1500 kronorbilder köps separat
Vill du veta mer?@creandophoto

All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in
nyföddfotograf & babyfotografSpecialiseradCreando Photo
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO
Kvarnbyn, MölndalGötaforsliden 13STUDIO

All kontakt via mail:
info@creandophoto.se
KONTAKTGet in